Ny iPhone-spillsuksess

Ny iPhone-spillsuksess

Angry Birds er spillet du ikke kan legge fra deg.

Noen spill blir man bare hekta på. Angry Birds fra Rovio er et slikt spill.

Dersom du har familiære eller profesjonelle forpliktelser med tidsfrister: Ikke les videre. Angry Birds har potensialet til å ta over livet ditt. Ikke si vi ikke advarte deg.

iPhone og iPad

Angry Birds er et godt eksempel på hvor stor suksess en iPhone-app kan ha. Totalt er det solgt over 1 million eksemplarer over hele kloden, og spillet har toppet de kommersielle App Store-listene i mange land - også her hjemme.

Angry Birds som spill er perfekt tilpasset iPhones berøringsskjerm, og navigeres enkelt med to fingre i bredformat. Ikke noe å si på grafikken - fargerik og glad, og pent utført. Kan minne litt om spill fra ngmoco i stilen. Spillet finnes forøvrig også for Nokia N900 og BlackBerry.

Riv hele greia!

Angry Birds fra finske Rovio kan minne om en slags omvendt versjon av Topple - men istedet for å bygge opp så skal du rive ned. Til å hjelpe deg har du fem løse fugler til din disposisjon - alle med forskjellige egenskaper - og en sprettert. Målet: Knuse grisene som har stukket av med eggene dine. Vi lar det være med det.

Men akkurat som i eventyret har grisene bygd seg hus av ulike materialer, noen mer motstandsdyktige enn andre. Skyt dine fugler på disse konstruksjonene for å la husene falle i hodet på skurkene. Når alle ondinger er drept, bærer det videre til neste brett - 105 brett totalt.

Løp og kjøp

Du kan lese mer om Angry Birds for iPhone her. Spillet kan kjøpes for bare 6 kroner i iTunes App Store her . Det finnes en egen HD-versjon for iPad-innehavere. HD-versjonen koster 29 kroner fra iTunes App Store her. Gameplay er likt.

Trailer for spillet under. Dersom du sitter fast, kan du se walk through-videoer for alle brett her.

Les om: