Ny Itanium-serie for servere

Ny Itanium-serie for servere

Intel lanserer Itanium 9500, en ny prosessorserie med ny arkitektur og løfte om dobbel ytelse i forhold til forrige generasjon.

Intel har lenge hatt et solid fotfeste i industrien, og selskapets Intanium-prosessorportefølje er på plass i over tre av fire av de største selskapene i verden, fra bank og finans til forsvar og romfart.

Nå har selskapet lansert en ny prosessorlinje, Itanium 9500, som kan skryte av en helt ny arkitektur og et løfte om dobling av ytelse mot forrige generasjon.

- Utviklet med ny mikroarkitektur og banebrytende ytelse, signaliserer Intel Itanium 9500 prosessorfamilien Intels løpende forpliktelse for å levere enestående pålitelighet, tilgjengelighet og skalerbarhet for å møte krav til kritiske applikasjoner på tvers av alle bransjer, sier Diane Bryant, direktør og daglig leder for Intels Datacenter and Connected Systems Group i en pressemelding.

Mye kraft i liten pakke

Den nye prosessorserien har 3,1 milliarder transistorer, og er selskapets mest avanserte prosessor så langt.

Med åtte kjerner og inntil 54 MB hurtigminne og støtte for inntil 2 TB skiller den seg fra forrige fire-kjerners Itanium generasjonen. Hastigheten har også fått en boost, den nye prosessoren skal være opp mot 40 prosent raskere enn sin forgjenger.

Prossoren kjører på frekvens fra 1.73 GHz ved 130 watt til 2.53 GHz ved 170 watt.

Industristøtte

Intel Itanium 9500 har, ikke overraskende, full støtte i industrien. Blant annet fra systemleverandører som Bull, Hitatchi og HP og programvarehus som Oracle, Sap og Sybase.

- En virksomhetskritisk it-infrastruktur med feiltoleranse, skalerbarhet og høy tilgjengelighet er avgjørende for å lykkes, sier Ric Lewis, direktør og midlertidig daglig leder for Business Critical Systems i HP.

Han sier at den nye prosessoren er lagt til i HP Integrity og HP-UX porteføljene.

Også NEC er klare til å levere på den nye plattformen.

- NEC har jobbet med Intel i mer enn 15 år for å bygge servere basert på Itanium-prosessorene. Vi er veldig glade for å tilby kundene våre nye enterpriseservere basert på den nye Intel Itanoum 9500 prosessorserien basert på høy skalerbarhet og virksomhetskritiske systemer, sier Kazuaki Iwamoto daglig leder for Ithardware operations unit i NEC.

Intel Itanoum 9500 er tilgjengelig nå, og koster fra 1350 dollar til 4650 dollar ved kjøp av 1000 enheter, eller omtrent fra 7700 til 27.000 kroner.

Les om:

Komponenter