Ny Kindle-versjon for iPhone og iPad

Ny Kindle-versjon for iPhone og iPad

Amazon oppdaterer iOS-applikasjonen med bedre multitasking og utvidet filstøtte.

Det kanskje viktigste tilskuddet i versjon 2.5 av Kindle for iPhone og iPad er støtte for opplasting av innhold i applikasjonen.

Du kan nå åpne kompatible filer i Kindle-biblioteket fra Mail-vedlegg eller andre applikasjoner som støtter iOS-funksjonen som lar deg åpne filer i andre applikasjoner. I tillegg kan du dra over kompatible filer i Kindle-appen via iTunes.

Hva gjelder filstøtte ser det ut til at Kindle-appen støtter det samme som Kindle-lesebrettene; Mobipocket-formatet (.mobi- og .prc-filer), men ikke det mer vanlige epub-formatet. Dette betyr at du kan laste ned filer fra Gutenberg-prosjektet, Internet Archive og andre nettkilder, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Last ned bøker i bakgrunnen

En av de mindre kjente funksjonene i multitaskingen til iOS 4 er muligheten for at apps kan fortsette å laste ned innhold etter at de er lukket. Nå er dette endelig også mulig med Kindle-applikasjonen. Ifølge Amazon vil Kindle 2.5 fortsette å laste ned bøker selv om du bytter til en annen app (hurra!).

Blant de mindre nyhetene finner vi blant annet forbedret bilde-zoom og en indikator for nye bøker. Selve Kindle-ikonet har også fått ny design.

Populær e-bokleser

Med Kindle-applikasjonen kan iOS-brukere lese Kindle-bøker og handle ved Amazons Kindle Store, som består av over 500 000 e-bøker for norske brukere.

Applikasjonen støtter sykronisering av bokmerker, sideplassering og notater på tvers av enheter, og kommer med innebygd ordbok og innstillingsmuligheter.

Kindle er den nest mest populære e-bokleseren på App Store, etterfulgt av Apples iBooks-løsning. Kindle 2.5 krever iOS 3.0 eller senere og kan lastes ned gratis her.

Komponenter