Ny Mac mini-server

Ny Mac mini-server

Mac mini-server for småbedrifter og arbeidsgrupper.

I tillegg til lanseringen av den nye, slanke Mac mini har Apple nå også lansert ny Mac mini med Mac OS X Snow Leopard Server, som er det hele og fulle navnet på Apples mini-server.

LES OGSÅ:

Miljøvennlig Mac mini

Serveren skal kunne dekke behovene til en arbeidsgruppe eller en mindre bedrift når det gjelder e-post, kalender, dokumentlagring, sikkerhetskopiering via Apples Time Machine-løsning og en rekke tjenester som Wiki Server, Podcast Producer og mye annet.

Lavt strømforbruk

Som med Mac mini skryter Apple av det lave strømforbruket også til server-modellen. Ifølge Apple bruker den 11 W når den er i stand by-modus. Apple hevder dette er en brøkdel av strømforbruket i en typisk pc-server i tårnkabinett.

LES OGSÅ:

Nytt server-verktøy for Snow Leopard

Server-versjonen av Mac mini kommer med noe raskere prosessor enn standardutgaven av Mac mini, med 2,66 GHz-versjonen av Intel Core 2 Duo. Den har to harddisker med omdreiningshastighet på 7200 o/min., 4 GB internminne og støtte for et ubegrenset antall klienter.

Serveren har ellers stort sett de samme tekniske spesifikasjonene som den vanlige Mac mini, inkludert HDMI-kontakt, HDMI-til-DVI-adapter og sd/sdhc-kortplass.

Prisen er satt til 9390 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

Månedens viktigste sårbarheter

På grunn av de to innebygde diskene er det ikke plass til dvd-brenner i server-versjonen av Mac mini. Alternativet er en ekstern SuperDrive til 749 kroner.

Man kan for øvrig få bestilt maskinen med 8 GB minne. Da øker prisen til 12 790 kroner inklusive mva.

Komponenter