- Ny Mac Pro i vår

- Ny Mac Pro i vår

Det hevder fransk forhandler. Spørsmålet er bare hva «ny» betyr.

I slutten av forrige uke skrev vi at Apple måtte stoppe salget av den nåværende modellen av Mac Pro i Europa fra og med den 1. mars.

Dette skyldes en ny EU-standard som den tre år gamle maskinen ikke oppfyller kravene til.

Nå påstår den franske forhandleren France Systèmes at Apple samtidig har lovet å lansere en ny modell av Mac Pro "i løpet av våren", noe som gir forhåpninger blant profesjonelle Mac-brukere verden over, skriver Macworld Sverige.

- Normalt sender ikke Apple ut informasjon om kommende produkter til forhandlere, men det er ikke helt utenkelig at man har gjort et unntak i dette tilfellet. Tross alt er det jo en stor risiko at man taper brukere til konkurrentene om man ikke har en fullverdig stasjonær datamaskin i sitt utvalg, skriver våre svenske kolleger.

Hvor ny er ny?

I fjor sa senioranalytiker ved Jon Peddie Research, Alex Herrera, at Apples slappe holdning til Mac Pro har banet vei for pc-produsenter som Dell og Hewlett-Packard for å konkurrere på markedet for arbeidsstasjoner.

Så spørs det jo også hva som menes med «ny» Mac Pro. Det kan være en totalt redesignet modell, eller det kan være en oppdatert modell tilpasset for å tilfredsstille EUs nye krav.

Ifølge amerikansk tradisjon er "våren" tidspunktet mellom vårjevndøgn og sommersolverv, noe som skulle innebære en lansering noen gang mellom 20. mars og 20. juni, skriver Macworld Sverige.