- Ny MacBook Air samtidig med Lion

- Ny MacBook Air samtidig med Lion

RYKTER: Produksjonen av MacBook Air vil trappes opp kraftig i begynnelsen av juli.

Dette melder den anerkjente taiwanske IT-publikasjonen DigiTimes. Meldingen forsterker ryktene om at en ny generasjon MacBook Air er underveis.

- MacBook Air + Lion

Ryktene går ut på at den nye MacBook Air vil bli lansert samtidig med eller like etter at OS X Lion kommer i salg, melder nettstedet The Unofficial Apple Weblog (TUAW).

Ifølge DigiTimes ble det produsert mellom 2,2 og 2,4 millioner MacBook-maskiner i juni, det vi si av alle modellene i Apples bærbare produktserie. I juli er det planlagt å øke dette tallet til mellom 2,7 og 2,8 millioner, hevder DigiTimes med henvisning til kilder i produksjonsmiljøet.

At Apple trapper opp produksjonen nå ser ut til å være i samsvar med tidligere produksjonsøkninger i forkant av nye produktlanseringer. Tallene, derimot, er det uenighet om.

DigiTimes hevder at Apple vil få levert mer enn åtte millioner MacBook Air-maskiner fra produsentene i Asia i tredje kvartal i år, det vil si i perioden juli-september. Dette vil i så fall være dobbelt så mange som i andre kvartal, heter det.

En klype salt

Nettstedet Ars Technica tar tallet – altså åtte millioner MacBook Air-maskiner i tredje kvartal – med en meget stor klype salt og påpeker at det i så fall vil bety at det i tredje kvartal skal produseres dobbelt så mange MacBook Air-maskiner som det samlede antall Mac-er fra alle produktfamiliene i Apples rekord-kvartal. Det stemmer neppe.

Men at Apple har stor tro på høyt MacBook Air-salg, er det likevel liten tvil om, hevder Ars Technica. I det store og det hele består Mac-salget først og fremst av bærbare modeller – salget av de stasjonære modellene, det vil si Mac Pro og Mac mini, er beskjedent sammenlignet med bærbar-salget. Tross sin forholdsvis beskjedne prosessorytelse har salget av de siste MacBook Air-modellene, som ble lansert i oktober i fjor, vært meget bra.

Så hvis det nå kommer en MacBook Air basert på Intels Sandy Bridge-plattform, med Thunderbolt-kontakt og OS X Lion, kan det godt ligge an til en formidabel salgsvekst som tilsier at Apples produsenter nå må trappe opp produksjonen kraftig, ifølge Ars Technica.

Taiwan-avisen Eceonomic Daily hevder at Apple vil selge 380 000 MacBook Air-maskiner i neste måned.