Ny MacBook-dock

Ny MacBook-dock

Plassbesparende hjelpemiddel som også hjelper med å holde orden på skrivebordet.

De som bruker den bærbare Mac-en på reise og foretrekker gleden ved fullt tastatur og stor skjerm på kontor eller i hjemmet, kan glede seg over en ny dokkingstasjon som frigjør dyrebar skrivebords-plass. Den vertikale orienteringen avhjelper også termiske luftstrømmer som holde temperaturen på maskinen nede, noe som minimaliserer viftestøy.

Tre varianter

Stativet er i første omgang for den klassiske MacBook-serien, men det er planer for en MacBook Pro-modelle snarlig. Selve holderen er i sort polert plast, og kobler seg til maskinens porter i bakkant. Det finnes tre forskjellige varianter av dock-en, avhengig av hvilken video-ut variant man ønsker - du kan velge mellom VGA, DVi eller HDMI.

En strømpe samler ledningen som kommer ut av dock-en. Man benytter sin egen strømforsyning, slik at det ikke er noen problemstilling i forhold til amerikanske 110V-forsyninger. Dock-tilkoblingen i bakkant kan demonteres for reisebruk.

Modulær løsning ønskelig

I og med at denne modellen kun er for de eldre MacBook-maskinene, begrenser det nytteverdien noe - ideelt sett hadde vi sett en holder som klarte alle modellene, men der kun tilkoblingen i bakkant var forskjellig. En skulle tro det var mulig å lage en slik modulær løsning. Men uansett finnes det nok av MacBook-eiere som vil kunne ha glede av denne holderen.

Prisen for en Dock-a-Mac for MacBook er 200 dollar (ca. 1125 kroner) i USA. I tillegg kommer frakt og avgifter.

Du kan lese mer om Dock-a-Mac for MacBook her. For tekniske spesifikasjoner se her.