Ny MobileMe-kalender

Ny MobileMe-kalender

Apple oppdaterer online-tjenesten med ny kalender.

Endelig er Apples nye MobileMe-kalender ute av beta, og tilgjengelig for alle.

Tjenesten er gratis for alle eksisterende MobileMe-abonnenter, og aktiveres ved å klikke seg inn på MobileMe-kalenderen via nettleseren. I det nedre venstre hjørnet vil det stå 'Upgrade Now'. Klikk der for å aktivere. Beta-testere trenger ikke foreta seg noe.

Les også: Ni nyttige iCal-tips

Det mest slående med oppgraderingen er selvfølgelig det grafiske utseendet. MobileMe-kalenderen på nett likner nå mer på iPad-versjonen - som igjen likner på en klassisk avtalebok. Interessant å se hvordan iPad-designet mer og mer griper inn i hele Apples designlinje.

Du kan velge mellom dags-, ukes- og månedsvisning. Det ser veldig lekkert ut, og er enkelt å bruke. Avtaler opprettes og endres enkelt ved å peke, klikke og dra i grensesnittet.

Det er enklere å dele kalendere med slekt og venner, og du kan videre lage en kalender med ren visningmodus for en gruppe. Og selvfølgelig kan du sende invitasjoner med svarfunksjon til avtaler til venner, rett fra MobileMe.

Les også: Dropbox mellom Mac og PC

Nedenfor video som demonstrerer den forrige store MobileMe-oppdateringen Apple gjorde i sommer, der spesielt det grafiske brukergrensesnittet fikk en grundig overhaling og nå likner mer på en solid webapps-svite.

Apple anbefaler bruk av Safari 5, Firefox 3.6, og Internet Explorer 8 eller senere.

Du trenger videre iOS 4.1 for iPhone eller iPod touch. For iPad trenger du minimum iOS 3.2, men iOS 4.2 (som kommer i løpet av november) for push-notifikasjoner.

På en Mac trenger du OS X 10.6.4 Snow Leopard.

På en ordinær Windows-PC må du minst ha MobileMe kontrollpanelet i versjon 1.6.3 samt Outlook 2007 eller 2010.

Via Apple.

Les om: