Ny Nike-sportsklokke med gps

Ny Nike-sportsklokke med gps

Nike løper nye veier sammen med gps-produsenten TomTom.

Sportsutstyr-produsenten Nike har hatt et langt samarbeid med Apple med integrasjon av løpssensorer mot iPod og iPhone under merkenavnet Nike+.

Under forbruker-elektronikkmessen CES i USA lanserte Nike nylig en Nike+-pulsklokke med innebygget gps. For ikke lenge siden lanserte Nike en egen app for iPhone kalt Nike+ for som bruker dens gps til kartlegging av treningsøkten. Nike samarbeider med TomTom om gps-modulen.

Les også: Effektiv trening med iPod

Produktet kalles Nike+ SportWatch GPS. På en måte velger man med dette uret altså å lansere sitt eget maskinvare-motstykke til iPhone, og sett i lys av dette er denne saken i periferien av en Apple-relatert nyhet. Vi tar den likefullt med da det fremdeles kan tenkes en krysspollinering mot iOS-verdenen.

Klokken baserer seg fremdeles på å motta signaler fra en Nike+-sensor i skoen - antakelig for å kunne gi en mer presis tilbakemelding hva gjelder tilbakelagt distanse opp mot reelt kaloriforbuk i forhold til hva en gps kan yte. Pulssensoren antas å sitte i selve klokken, slik at man sannsynligvis fremdeles vil kunne bruke en del funksjoner uten skosensoren.

Les også: Hjertemonitor via iPod

Selve skjermen er ganske innovativ, og benytter seg av en form for enkel berøringsstyring. Et enkelt trykk på skjermen aktiverer enkle klokkefunksjoner som start, stopp, pause, og så videre.

Siden klokken ikke er integrert mot iPod eller iPhone, er det altså ingen musikkstyring, noe mange nok vil savne. Nike har fra før av en enkel klokke i Nike+-sortimentet som kan benyttes til fjernstyring av musikk under treningsøkten.

Les også: Lag din egen Nike-sko med iOS-app

Treningsdataene kan etter endt aktivitet synkroniseres mot Nikes nettjeneste nikeplus.com . Her ser du historikken din samt ruten din på et kart. Du kan også se andres ruter dersom de har åpnet for dette. Over hele kloden benyttes denne tjeneste av over fire millioner brukere.

Måten dataene overføres fra klokken til skyen er via en datamaskin - for klokken har snedig nok en integrert usb-kontakt som sitter innfelt i selve klokkeremmen. Vi har sett liknende på en enkel Nike+-rem tidligere.

Klokken har en stor og ryddig hvit-mot-sort-digitalskjerm, og fungerer selvfølgelig som en vanlig klokke også. Som sportsklokke har en stoppeklokke-funksjon, rundetider, samt de funksjoner man forventer av en pulsklokke som hjertefrekvens, kaloriforbruk, og så videre.

Les også: Nike og Apple utfordrer

Og sist men ikke minst, har klokken en innebygget påminnelsesfunksjon som gir deg en liten tilbakemelding dersom det er lenge siden sist du brukte den til noe sportslig. Akkurat hva vi trengte...

I første omgang lanseres multifunksjonsklokken i USA og Storbritannia. Tilgjengelighet og fargealternativer er fremdeles ukjent.

Se produktvideo under. Nike har også nettopp oppdatert deres Nike+ gps-app, som nå har en "har'n"-funksjon som skal stimulere til vennlig dyst mellom venner - se nederste video.

Via Nike.

Les om:

Komponenter