Ny omsetningsrekord for Apple

Ny omsetningsrekord for Apple

Steve Jobs håver inn penger og selger Mac og iPhone som aldri før.

Tirsdag kveld presenterte Apple kvartalsrapporten regnskapsårets andre kvartal - som går fra april til juni.

Nok en gang kan selskapet vise til imponerende omsetning. 15,7 milliarder dollar er den nye rekorden, eller cirka 98 millarder norske kroner. Fortjenesten er på hele 3,25 milliarder dollar, eller over 20 milliarder norske kroner.

Flere nye Mac-brukere

Årsaken til de høye tallene er blant annet 3,47 millioner solgte Mac-er. Det en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor. 71 prosent av de solgte Mac-ene er bærbare maskiner.

Det ble dessuten solgt 8,4 millioner iPhone-er og 3,27 millioner iPad-er. iPhone-salget har økt med 66 prosent sammenlignet med fjoråret.

- Det var et fenomentalt kvartal som overgikk våre forventninger, inkludert den mest fremgangsrike produktlanseringen i Apples historie takket være iPhone 4, skriver selskapets sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Apple-sjefen er spesielt fornøyd med iPad-salget, som startet den 3. april, men han synes også det er gledelig at flere mennesker kjøper Mac enn noensinne.

- Og vi har nye, oppsiktsvekkende produkter som vi skal lansere senere i år.

Som i ny Apple TV og iPod touch med videokamera, kanskje?

Men færre vil ha iPod

iPod-salget fortsetter å gå nedover. I tredje kvartal ble det solgt 9,41 millionet enheter, ned med 8 prosent fra samme periode i fjor. Apple har fortsatt en 70 prosent av markedet for mp3-spillere i USA.

Ifølge Apple utgjør salget av iPhone, iPad og iPod touch nå over 100 millioner iOS-enheter.

Tirsdagens resultater var sterkere enn forventet. Ifølge Macworld.se steg Apples aksjer med nærmere tre prosent under etterhandelen på Nasdaq-børsen.

Torsdag presenterer Microsoft sin kvartalsrapport. Mange venter at Apple for første gangen kommer til å passere rivalen på omsetning. Steve Jobs's selskap har vært større når det gjelder børsverdi siden slutten av mai i år.