Ny oppdatering forbedrer Surface-tastaturene

Ny oppdatering forbedrer Surface-tastaturene

Microsoft fikser opp både tastaturproblemer og trøblete strømstyring.

Er du en av de (oss) som har et Surface 2 eller Surface Pro 2, er mandagens samling med oppdateringer godt nytt.

Ønsker du å installere de nye, og tilsynelatende kjekke, oppdateringene, kreves det at du allerede har installert Windows 8.1.

For dem som har valgt å gå for en fullverdig Windows-opplevelse, og sitter krøket over et Surface Pro 2, har det dukket opp en rekke nye oppdateringer det kan være greit å ta med seg.

Mange av de nye oppdateringene tar for seg problemer forbundet med dvalemodus, og da spesielt det å få Surface Pro 2 til å våkne skikkelig raskt og uthvilt fra dvale.

Mindre tastaturtrøbbel

Først på listen står ny fastvare til UEFI og Surface Pro Embedded Controller, som blant annet skal øke kompatibiliteten med MicroSD, forbedre kompatibiliteten med nye Power Cover, sant forbedre stabiliteten når nettbrettet går gjennom dvalestadiene, både med og uten deksel.

Faktisk er flertallet av de nye oppdateringene til Surface Pro 2 relatert til en eller annet dekselproblematikk.

Det dukker nemlig også opp en fastvarefiks til Power Cover som tar for seg problemer med at det ikke fungerer skikkelig som ekstra strømkilde når det er brettet opp langs baksiden av nettbrettet.

Microsoft legger også til støtte for nettverksoppstart om du har koblet til det nye nettverksadapteret for kablet nettverk.

Enda bedre batteri

Til slutt får Surface Pro 2 en oppdatering som gir bedre ytelse og funksjonalitet når du sender bilde trådløst via Miracast.

Også når det gjelder Surface 2, den litt enklere Surface-modellen, er mye relatert til deksler, hvilemodus og batteri. Blant annet skryter Microsoft av å ha forbedret batteritiden ytterligere, noe som ikke er ille, med tanke på at vi allerede har målt den til i overkant av 11 timer med variert bruk.

Ikke bare skal det være forbedringer av batteritid ved bruk. Kanskje vel så viktig er forbedringer for å hindre at Surface 2 bruker i overkant mye strøm mens det ligger i hvilemodus. Det ser vi frem til å se om fungerer skikkelig.

I pakken med ferske oppdateringer følger det blant annet med forbedret støtte for tastaturdekslene, som vi selv har opplevd som tidvis litt trøblete. Blant annet med at tastaturet ikke har våknet helt til liv etter at Surface-en har ligget i hvilemodus.

Takket være nye skjerm- og lyddrivere skal også Surface 2 få bedre ytelse og funksjonalitet, samt lavere strømforbruk, når du sender bilde via Miracast.

Er du av de litt tilbakeholdne når det gjelder oppdateringen fra Microsoft, kan du sikker trygt vente et par dager, for å se om det dukker opp noen meldinger om feil. For alle oss andre er det bare å hive seg rundt og laste ned det som er.