Ny presentasjons-grafikk for Mac

Ny presentasjons-grafikk for Mac

OmniGraphSketcher foreligger nå i beta og gjør det lett å lage grafiske fremstillinger.

Et bilde sier mer enn tusen ord, men du kommer ofte lengre med en graf - under de rette omstendighetene.

Ingenting slår en god plottet kurve på et rutenett i kombinasjon med for eksempel salgstallene for forrige kvartal. Fortrinnsvis en oppadstigende kurve, riktignok. Excel er selvfølgelig førstevalget for mange når det gjelder data-visualisering, men det har kommet en ny spiller på banen: OmniGraphSketcher.

OmniGraphSketcher lages av OmniGroup, kjent fra programmer som OmniPlan, OmniGraffle, OmniFocus og andre. OmniGraphSketcher er et forsøk på å gjøre en operasjon som å lage en god grafisk data-fremstilling til noe enkelt som ikke krever inngående kjennskap til programmer som Excel eller Illustrator.

LES OGSÅ: Nytt 3D-program i åpen beta

Hovedideen med OGS er at programmet skal være enkelt å bruke. Kurver og linjer kan plottes enkelt med muse-klikk, men numeriske data kan også hentes inn fra for eksempel regneark ved hjelp av enkle klipp-og-lim-kommandoer. Ulike grafiske stiler og fyll-operasjoner kan gjennomføres, og det endelige produktet kan lagres som en billed-fil eller som en PDF.

OGS virker både enkelt og intuitivt, og det skal bli spennende å følge utviklingen frem mot ferdig produkt. OmniGraphSketcher er for tiden i åpen beta og kan lastes ned her. OGS krever OS X 10.5 Leopard, men kommer som UniversalBinary. Under beta-fasen koster en lisens cirka 30 dollar (omtrent 200 kroner).

Du kan se en video-demonstrasjon av OGS ved å følge denne og denne linken.

Komponenter