Ny prosessor for nye pc-er

Ny prosessor for nye pc-er

I dag lanseres Intels nye Haswell-prosessorer. Dermed kan din neste bærbare få batteritid på mer enn en hel arbeidsdag. Både HP og Dell i Norge står klare.

Haswell er kallenavnet på Intels fjerde generasjons Core-prosessorer som gir lavere energiforbruk kombinert med bedre ytelse. Til å begynne med slipper Intel to modeller, Core i7 og Corei5, som bruker den nye Haswell-arkitekturen. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Haswell tilbyr ca. 10-15 prosent bedre ytelse enn forrige generasjon, og tilbyr også lavere energiforbruk , noe som er veldig positivt, spesielt for bærbare datamaskiner. Det sier administrerende direktør i pc-selskapet Falcon Northwest, Kelt Reeves.

- Vil overaske positivt

Det forventes at Intels nye prosessorfamilie skal utgjøre store forskjeller, spesielt for bærbare datamaskiner, da den kan tilby mye lengre batterilevetid.

De nye prosessorene vil også gjør det mulig å bygge mindre stasjonære datamaskiner som genererer mindre varme og dermed også får lavere støynivå.

- Hvis du er en av de som ikke har kjøpt en stasjonær datamaskin på en stund, vil du bli gledelig overasket over hva Intel har fått til på dette område de siste årene, sier Reeves.

Blant pc-produsentene som i går avduket nye datamaskiner med Haswell-prosessorer er Asus, Cyberpower og Microcenter. Det er ventet at flere pc-produsenter kommer til å vise frem sine nye modeller med Haswell i løpet av den kommende uken.

Norske pc-produsenter gleder seg

Produktsjef for Dell Norge, Ivar Follestad, beskriver Haswell som en prosessorserie som ytterligere tilpasses ”de nye pc-ene” ved at den fremste fokus er betydelig bedre batterilevetid og grafikkytelse.

- Dette matcher våre nye modeller som er tynne, lette og dermed ikke har plass til særlig store batterier, sier han.

- Strømeffektive prosessorer gjør det mulig å lage tynne, lette maskiner som takler markedets krav til grafikk med en full dags batteritid, sier han.

Også HP har store forventninger til introduksjonen av Haswell.

- Med høyere ytelse kombinert med lavere strømforbruk vil dette gi bærbare pc-er og nettbrett enda lengre batteritid som gjør at du på en helt vanlig arbeidsdag trygt kan legge igjen strømadapteret hjemme.

Det sier Verner Hølleland, norgessjef for printere og pc-er i HP.

- Lavere strømforbruk gjør også at kjølebehovet blir mindre og det gjør produktene enda mer stillegående og behagelige å bruke, sier han.

Les om: