Ny skjerm på gammel Mac

Ny skjerm på gammel Mac

Slik løser du Mini DisplayPort-problemet.

Har du en eldre Mac, men er klar for ny skjerm? Nå finnes det en adapter som konverterer Dual-Link DVI-signaler med oppløsning helt til 2560x1600 piksler til Apples nye skjermstandard. Og plutselig fikk Mini DisplayPort et enormt nedslagsfelt.

Mini DisplayPort

Ikke mange produkter støtter den nye standarden for skjermtilkoblinger, DisplayPort, ennå. Og Apple valgte jo som kjent - og seg selv likt - å gå for en spesialvariant av denne standarden; den plassbesparende Mini DisplayPort.

Apples LED-baserte 24-tommer Cinema Display bruker denne kontakten - det samme gjør nyere iMac, MacBook og MacBook Pro. Og den store 27-tommer iMac-modellen har til og med en DisplayPort-inngang slik at man bruke den som en ekstern monitor.

Mac Pro?

Men sitter man altså på en eldre Mac som ikke har denne videoutgangen, men som likevel fremdeles er i bruk, så kan det være fristende å bruke årets IT-budsjett til å gå til innkjøp av et nytt LED Cinema Display. Og for å få til dette trenger man Atlonas signal-konverter DP400.

DP400 Dual Link DVI to mDP er den offisielle betegnelsen på boksen som kobles til DVI-ut-porten og til en ledig usb-inngang. Boksen trekker strøm fra usb-tilkoblingen, og en ekstern strømforsyning er dermed overflødig.

Storskjerm

DP400 har en lillebror med betegnelsen DP200, som støtter oppløsninger opp til 1920x1200 piksler. DP400 går ett skritt lengre, og tilbyr altså en oppløsning på hele 2560x1600 piksler - noe som ellers krever et Dual-Link DVI-signal. iMac-en med 27-tommer skjerm og DP-inngang har en oppløsning på 2560x1440 piksler, for eksempel.

DP400 støtter både fullformats DVI-kontakter som Mini-DVI. Atlona planlegger at boksen skal komme for salg i mars, og man kan allerede forhåndsbestille på deres nettsider. Prisen på forhåndsordren er oppgitt til 200 dollar (omlag 1200 kroner).

Du kan lese mer om Atlona DP400 samt forhåndsbestille her.

Les om:

Komponenter