Ny Windows Home Server fra HP

Ny Windows Home Server fra HP

HP MediaSmart Server EX490 til salgs i Norge neste måned.

Per i dag er det kun Acer og noen lokale pc-produsenter som kan levere Windows Home Server-løsnigner på det norske markedet. Acer-maskinen testet vi nylig med godt resultat, mens det som lages av lokale aktører i basis er helt vanlige pc-er med Windows Home Server installert som operativsystem. HP var tidligere inne på det norske markedet med sine modeller, og solgte bra. På grunn av dårlig salg i resten av Europa valgte imidlertid HP sentralt å ikke fortsette med salg av systemene i Europa.

LES OGSÅ: TEST: Acer Aspire Easy Store H340: Rimelig Windows Home Server

HP kunne i forrige måned fortelle at deres Windows Home Server-maskiner var på vei tilbake, og nå lanseres offisielt MediaSmart Server EX490 på det norske markedet. EX490 bygger på samme kabinett som EX470 som vi tidligere har testet. Man har imidlertid fått blant annet raskere prosessor (Celeron 2,2 GHz) og mer minne (2 gigabyte). Maskinen leveres i utgangspunktet med en enkelt harddisk på 1 terabyte, men kan utvides med tre ekstra interne harddisker. Vanlige harddisker som benyttes finnes i dag med kapasitet på 2 terabyte, slik at man enkelt kan oppgradere kapasiteten internt til 7 terabyte. Videre er det usb-porter og eSATA for ekstern ekspansjon. Eksterne harddisker kan også benyttes for sikkerhetskopiering av innhold til maskinen.

Tilrettelagt for Mac

Ut over standardfunksjonaliteten i Windows Home Server har HP flere tillegg. Blant annet har man støtte for Apples Time Machine-løsning, som er for sikkerhetskopiering under Mac OS X. Maskinen kan også administeres på Mac gjennom bruk av Remote Desktop Client 2 for Mac. Den vanligste løsningen for administrasjon av en Windows Home Server-maskin er via Windows Home Server Managment Console, men denne finnes kun som en Windows-applikasjon.

HP har også applikasjoner for iPhone og iPod Touch. Man vil med disse kunne streame musikk, video og bilder.

Av annen funksjonalitet oppgir HP mediatjener med integrert transkoding, slik at video og musikk i formater som ikke er støttet av en avspiller, for eksempel en medielink, konverteres på tjeneren i det man spiller det av.

Veiledende pris er oppgitt til 4 999 kroner inklusive mva. Leveringen skal starte i november.

TEST:

TEST: Onnto DataTale - Eksterndisk med fire

Les om: