Nye bilder av iPhone 4G dukker opp

Nye bilder av iPhone 4G dukker opp

iPhone-prototyp på avveie i Vietnam.

Det har gått noen uker siden teknobloggen Gizmodo fikk stor oppmerksomhet i media etter at de publiserte bilder av en iPhone-prototyp på avveie.

En Apple-ingeniør mistet prototypen etter en fuktig kveld på byen i San Francisco-området, og finneren solgte den videre til Gizmodo for 5000 dollar.

Gizmodo publiserte deretter en omfattende artikkel med både bilder og video, men det var først da Apple krevde telefonen tilbake at man forstod at dette var ekte vare.

Man har spekulert på hvorvidt lekkasjen var planlagt eller ikke - konspirasjonsteoretikere vil nok hevde det første - men saken var såpass alvorlig at Gizmodo-bloggeren som publiserte iPhone 4G-bildene, fikk huset sitt ransaket av politiet.

Fjerdegenerasjons iPhone

Hva som skjer videre i Gizmodo-affæren er ikke kjent, men nå har det dukket opp enda flere bilder av en nesten helt lik iPhone-prototyp.

Det vietnamesiske nettstedet Taoviet.vn har lagt ut flere bilder av en iPhone-modell som er nesten identisk med telefonen som ble funnet i San Francisco.

Designen er den samme, men baksiden viser at den har 16 gigabyte med lagringsplass. Den forrige prototypen hadde en kapasitet på «XX».

Telefonen skal også være utstyrt med Apple-maskinvare, blant annet en prosessor merket APL0398, som er også den samme A4-prosessoren som finnes i iPad.

MacRumors skriver at Taoviets prototyp stammer fra en vietnamesisk forretningsmann som skal ha kjøpt den i USA.

Det er ventet at Apple slipper fjerdegenerasjons iPhone, gjerne kalt iPhone 4G, i begynnelsen av juni sammen med versjon 4 av iPhone-operativsystemet.