Nye brett fra Samsung og Asus

Nye brett fra Samsung og Asus

Det er sommer, og det betyr at det er duket for nettbrettnyheter fra både Sør-Korea og Taiwan.

I løpet av det siste døgnet har både taiwanske Asus og sør-koreanske Samsung avduket et knippe nye Android-nettbrett. I begge tilfellene er det snakk om oppdaterte serier.

For Samsung betyr det at det er duket for Galaxy Tab 3, og som tidligere Galaxy-modeller kommer også Tab 3 i tre forskjellige størrelser.

Rent spesifikasjonsmessig har det ikke skjedd fryktelig mye siden sist, men noe oppdatert er det. Det samme var for så vidt tilfelle da Samsung gikk fra Galaxy Tab til Tab 2 i fjor sommer. Den gangen var det knappest endringer i spesifikasjoner i det hele tatt. Denne gangen har det skjedd en anelse mer, men ikke mye.

Små oppdateringer

Fasit for årets Galaxy Tab er valget mellom 7-, 8- eller 10,1-tommers varianter. Sistnevnte vil være å regne for flaggskipmodellen, og er utstyrt med tokjerneprosessor på 1,6 gigahertz, mot 1,2 gigahertz i Galaxy Tab 2. Ellers er det mye likt som tidligere, 1280x800 pikslers oppløsning, 1 gigabyte minne, 16 gigabyte lagringsplass og støtte for microSD på opptil 64 gigabyte.

På de to mindre modellene skiller det noe i prosessorhastighet og lagringskapasitet. Galaxy Tab 3 8.0 har samme 1280x800 pikslers oppløsning som storebror 10.1, mens Galaxy Tab 3 har 1024x660 pikslers oppløsning.

Ifølge en fersk pressemelding fra Samsung har alle de tre nettbrettene støtte for 3G og LTE, i tillegg til vanlig trådløsnett. Realiteten ser imidlertid ut til å være at det kommer modeller både med og uten mobilt bredbånd, som tidligere.

Samsung Galaxy Tab 3 skal være klar for salg i løpet av juni og skal koste fra 1 700 til 4 200 kroner. Nøyaktig hva de forskjellige modellene skal koste har vi enn så lenge ikke fått noen opplysninger om.

Mer futt fra Asus

Om Samsungs nye nettbrett mest virket som en liten oppdatering av fjorårets modell, har Asus valgt å satse litt tyngre.

Kanskje mest spennende av nyhetene Asus presenterte på Computex i Taiwan, var nok en ny versjon av Transformer Infnity. Vi har tidligere testet flere utgaver av Transformer, og jevnt over vært svært fornøyde med løsningene Asus har levert.

Tegra 4 og 4K

Denne gangen har de tatt det hele et par steg videre. Nye Transformer Infnity er utstyrt med splitter ny Tegra 4-prosessor og brikkesett fra Nvidia. Den nye prosessoren har fire kjerner og en klokkehastighet på 1,9 gigahertz. Det burde gi god ytelse både i vanlige apper og i spill. Prosessoren og grafikkprosessoren i Tegra 4-plattformen er nok også med på å bidra med ytelse nok både til å drive 10,1-tommers skjermen med hele 2560x1600 pikslers oppløsning, og videoutgangen med støtte for 4K-oppløsning.

Ellers er nye Transformer Infinity utstyrt med USB 3.0 og 32 gigabyte lagringsplass. Den smarte tastaturdokkingen vi er kjent med fra tidligere er selvsagt også med, og gir blant annet mer batteritid og flere tilkoblinger - i tillegg til både styreflate og tastatur.

I samme slengen som de viste frem nye Transformer Infinity, viste Asus også frem FonePad Note, en telefon med 6-tommers skjerm og stylus. Slik sett blir det å anse som Asus' alternativ til Samsungs Note-telefoner.

Alt-i-ett-og-litt-til

Ny og heftig Transformer Infinity til tross, en av de mest spennende dingsene Asus lanserte på Computex var nok Transformer Book Trio.

Denne nye alt-i-ett-løsningen er en slags blanding av bærbar og stasjonær pc og nettbrett. Trio består av et 11,6-tommers Android-nettbrett med Intel Atom 2580-prosessor på 2 gigahertz. Kobler du nettbrettet til tastaturdokkingen kan du velge om du vil kjøre Android eller Windows 8, og dele data mellom de to. Du kan også koble bort hele nettbrettet og koble bare selv tastaturet trådløst til en vanlig pc-skjerm og mus. Inne i tastaturdokkingen skjuler det seg nemlig både lagring og en Core i7-prosessor.

Nettbrettet og tastaturdokkingen har hvert sitt batteri, operativsystem og prosessor. Det betyr at du kan bruke dem enten sammen eller hver for seg.

Asus Transformer Book Trio-nettbrettet er utstyrt med 11,6-tommers skjerm med FullHD-oppløsning og opp til 64 gigabyte lagringsplass. I tastaturet skjuler det seg på sin side en harddisk på 750 gigabyte.

- Du har tilgang til over 700 000 apper i Google Play, og over 50 000 apper i Windows-butikken, og alle kan kjøre direkte på Trio, sa Asus-sjef, Jonney Shih, i løpet av lanseringen på Computex.

Vi har enn så lenge ikke hørt noe om priser og lanseringsdatoer fra Asus.

Les om: