Nye eksterndisker fra Seagate

Nye eksterndisker fra Seagate

Seagates nye serie av eksterne harddisker, FreeAgent Data Movers, leveres med flere opsjoner for formfaktor og grensesnitt. Toppmodellen har en kapasitet på 750 GB.

Det minste alternativet er FreeAgent GoSmall. Denne er basert på 1-tommers harddisk med 12 GB kapasitet. Grensesnittet er usb og størrelsen gjør at enheten lett kan få plass i en bukselomme. Spørsmålet her blir hvordan enheten kan konkurrere med for eksempel 16 GB usb-minnepinner, som vil være mindre, lettere og mer robust. Pris blir også en avgjørende faktor, som vi foreløpig ikke er kjent med

FreeAgent Go er usb-basert og benytter en standard 5 400 o/min. 2,5-tommers harddisk og vil leveres i flere kapasitetsalternativer. Største i utgangspunktet er på 160 GB. Prisen for 160 GB-versjonen er cirka 1 200 kroner inkl. mva. Diskene trenger ikke strømforsyning.

LES OGSÅ: Økt sektorstørrelse gir raskere harddisker

FreeAgent Desktop benytter 3,5-tommers harddisker og leveres med kapasitet på 250, 320 og 500 GB. Grensesnitt er usb. Dette blir en enhet som hovedsakelig da er beregnet for å stå fast tilkoblet en pc, men som man kan flytte på når det er behov. Størrelsen og løsningen med fot med tilkoblinger gjør den imidlertid ikke like mobil som Go-serien. Prisen for 500 GB-modellen er cirka 1 400 kroner inkl. mva.

3,5 tommer

FreeAgent Pro er i likhet med Desktop basert på 3,5-tommers harddisk. Kapasitetsalternativene er 320, 500 og 750 GB. Standardmodellen har både usb og eSATA-grensesnitt, men modeller som i tillegg har FireWire, kan også leveres. Disken leveres med programvare for systemgjenoppretting («roll-back»), synkronisere/sikkerhetskopiere kataloger fra din pc.

Seks måneders gratis tilgang til en webtjeneste som man kan synkronisere filer mot, kalt Seagate Internet Drive, er også inkludert, med en kapasitet på 500 MB. Dette for å gjøre dataene tilgjengelig så lenge man har internettilgang, eller for ekstra sikkerhetskopiering. Med 750 GB kapasitet og alle tre grensesnittene er prisen cirka 2 500 kroner inkl. mva.

Mer informasjon: www.seagatefreeagent.com

Les om: