Nye grafikkort fra Matrox

Nye grafikkort fra Matrox

Matrox har lansert deres nye Millennium P690-serie av grafikkort.

Matrox har for lengst hoppet av 3d-racet og rettet fokus mot grafikkort til det profesjonelle markedet. De nye kortene i Millennium P690-serien tilbyr ikke de store nyhetene kontra de gamle P650-kortene. Grafikkprosessoren er blitt redesignet og produsert med forbedret produksjonsteknologi, hvilket gir lavere strømforbruk og rimeligere produksjon. Ut i fra det vi kan forstå har Matrox' grafikkort fortsatt ikke støtte for Vistas Aero-grensensitt gjennom at DirectX 9 ikke er fult støttet.

Totalt er det tre nye modeller i Millennium P690-serien - hver av disse leveres for PCI Express 16x eller vanlig PCI. Bakgrunnen for å fortsatt fokusere på PCI her er kompatiblitet med eldre systemer uten støtte for flere PCI Express-grafikkort for løsninger med mange skjermer, eller muligheten for å kombinere både flere PCI Express og PCI-kort i løsninger med mange skjermer. Som et tillegg til P690 Plus-modellene kan Matrox levere en kabel som gir støtte for opptil fire skjermer per kort. Det leveres kort i både standard- og lavprofils-formfaktor.

Strømforbruket for kortene er ikke mer enn 10-12W avhengig av modell. Alle kortene har passiv avkjøling. Lavt strømforbruk, og da lav varmeutvikling, vil også være sentralt i systemer med flere grafikkort.

Prisen på de nye kortene er fra cirka 1 300 til 1 800 kroner inklusive mva. Mer informasjon: www.matrox.com

Les om: