Nye iMac-er er bestselgere

Nye iMac-er er bestselgere

Apples nyeste iMac-modeller seiler opp som de mest solgte stasjonære pc-ene.

Det er salgsstatistikk fra USA som viser at Apple gjør det godt med sine nye iMac-modeller.

Den nye iMac-en med 21,5-tommers skjerm ble den mest solgte stasjonære pc-en i oktober på det amerikanske markedet, ifølge markedsanalysefirmaet NPD Group.

I tillegg kunne Apple glede seg over at den større og dyrere modellen med 27-tommers skjerm havnet på tredjeplass.

MacBook Pro-suksess

Men også på bærbar-siden har Apple suksess. 13-tommersutgaven av MacBook Pro var den mest solgte bærbare pc-en i USA i oktober, ifølge NDP Group.

CNET skriver at Apple kapret fire av de ti øverste plassene på salgsstatistikken over bærbare pc-er i USA i oktober. Foruten førsteplassen med MacBook Pro 13” havnet Apple-bærbare også på 8., 9. og 10. plass.

NDP Group har ikke offentliggjort selve salgstallene for måneden, bare rangeringen av Apples produkter. Analysefirmaets data omfatter salget hos retailforhandlere og nettbutikker, men ikke direktesalg.

Windows på vent

Bransjeanalytiker Stephen Baker hos NDP Group sier det er flere sammenfallende årsaker til Apples salgssuksess i høst.

For det første pleier gjerne Apples nylanseringer å medføre økt interesse, etterfulgt av økt salg.

For det andre var salget av Windows-baserte pc-er dårligere enn vanlig i oktober, i påvente av Windows 7-lanseringen, heter det.

Noen hevder også at godt Mac-salg trolig er en smitteeffekt av Apples suksess med iPhone og iPod, men Baker tror at dette betyr mindre enn at Mac-kunder generelt har en god brukeropplevelse fra maskinene de kjøper.

Den rimeligste iMac-en koster 9 490 kroner hos norske Apple Store, mens den rimeligste MacBook Pro har en pris på 9 990 kroner.