Nye iMac kan bare ta inn DisplayPort-video

Nye iMac kan bare ta inn DisplayPort-video

27-tommers iMac kan bare brukes som ekstern skjerm for enheter med DisplayPort.

En av nyhetene i Apples nye 27-tommers iMac er at datamaskinen kan brukes som en ekstern skjerm, det vil si at den støtter både video inn og ut. Til å begynne med trodde man at dette ville fungere med alle slags type skjermer, men nå melder AppleInsider at funksjonaliteten kun fungerer med enheter som støtter DisplayPort.

- Det vil ikke fungere med utstyr som bare støtter VGA, DVI eller HDMI, skriver nettstedet. Apples eget Mini Displayport-til-DVI-adapter greide ikke å etablere noen forbindelse mellom iMac-en og eksternt videosignal.

Macworld.se skriver at video inn er en funksjon som sjelden har vært innebygd i Apples datamaskiner. Riktignok finnes usb- og firewireløsninger for å få inn video fra til for eksempel videokameraer, men en enkel måte å bruke Mac-en som skjerm for til eksempel spillkonsoll har manglet.

Dette betyr at innen Apple eller en tredjepartsleverandør kommer med en fungerende adapter, kan den nye 27-tommers iMac-en foreløpig bare brukes som skjerm for andre Mac-er og enheter utstyrt med Apples DisplayPort.

Les om: