- Nye iMac-er på tirsdag

- Nye iMac-er på tirsdag

Ni måneder siden forrige oppgradering av alt-i-ett-maskinen.

Apple er ventet å oppdatere sin iMac-serie med stasjonære maskiner denne uken, med nye Intel-prosessorer og Thunderbolt-porter, ifølge AppleInsider. De nye modellene vil introduseres tirsdag 3. mai, ifølge nettstedets kilder.

De nye iMac-ene vil etter ryktene komme med Intels nye brikker basert på Sandy Brigde-plattformen, samt bytte ut MiniDisplay-porten til fordel for en høyhastighets Thunderbolt-port.

Thunderbolt ble først introdusert av Apple med MacBook Pro-serien i februar. Selv om Apple var de første på markedet med de nye høyhastighets dataoverføringsportene, står Intel bak selve teknologien. Thunderbolt kan oppnå overføringshastigheter på opptil 10 gigabyte per sekund.

LES OGSÅ:

Thunderbolt ypperlig for video, lyd og lagring

Nye skjermstørrelser?

Det er foreløpig uvisst hvilke andre spesifikasjoner maskinene vil komme med.

Electronista spekulerer at i Apple sannsynligvis vil øke lagringskapasiteten fra 1,5 til 2 terabyte, og øke mengden RAM til 4 gigabyte på toppmodellene. Webkameraet bør også få en oppgradering for å kunne håndtere FaceTime-samtaler i HD-oppløsning (som i de nyeste MacBook Pro-maskinene).

Det er mer ukjent om Apple vil gjøre noen dramatiske endringer til skjermstørrelsen på iMac-maskinene, eller for eksempel erstatte vanlige harddisker med SSD. iMac-serien ble sist oppdatert for ni måneder siden, ifølge amerikanske PC World.

LES OGSÅ:

TEST: Hvor mye raskere er nye MacBook Pro?