Nye iPad er utsolgt

Nye iPad er utsolgt

Fare for norgeslanseringen av Apples nye nettbrett?

Den aller første leveransen av nye iPad, som ble lansert 7. mars og som er oppfølgeren til iPad 2, er allerede utsolgt.

Med dette ser Apple ut til å slå nok en ny rekord for hvor fort kundene klarer å rive produktene deres ned fra hyllene.

Under lanseringen forrige uke ble det kjent at nye iPad skulle legges ut for salg en drøy uke senere.

Denne utrullingen er vesentlig bredere enn forrige, som begynte med salg kun i Nord-Amerika før resten av verden kom en stund senere.

Første bordsetting

Denne gangen er det full lanseringen samtidig i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sveits, Japan, Hongkong, Singapore og Australia.

I tillegg vil Apple begynne å selge det nye brettet fra sine egne, offisielle Apple Store-butikker samme dag. Men nå kan Apple altså bekrefte i en kommentar til amerikanske USA Today at den aller første dosen allerede er utsolgt - i den forstand at forhåndssalget til disse landene er fullbooket.

Eneste alternativ er å troppe opp foran en Apple Store god tid i forveien, og belage seg på å måtte sitte i kø en god stund. Antakelig har køene allerede begynt. Og ingen vet hvor mange enheter som vil være tilgjengelig for salg i disse butikkene. Nærmeste fra Norge blir antakelig butikkene enten i Hamburg eller London.

Den tidligste bekreftede forsendelsesdatoen for bestillinger som gikk glipp av første salgsdag er 19. mars - med andre ord tre dager senere. Og det er god grunn til å tro at denne dagen vil skli videre ut i tid etterhvert som flere bestillinger kommer til. Også ved forrige lansering tok det noe tid før Apple klarte å gire opp produksjonen til et nivå hvor man klarte å møte etterspørselen.

Annen bordsetting

Så hva betyr det for oss? Vi er i samme startposisjon som 25 andre land. Men lanseringsdato 23. mars står fast.

I praksis betyr det vel at det begrensede antallet nye iPad-er som kommer til landet fremdeles vil gjøre det - så vær forberedt på køer her også. Er du så heldig å ha fått forhåndsreservert en til deg, så hold på den.

eBay?

Men det kan altså bli lenge til neste gang en forsyning kommer til våre breddegrader - og det er grunn til å tro at det ikke er mange enheter som kommer da heller. Så det gjelder å smøre seg med tålmodighet, eller være forberedt på stive priser på eBay.

Du kan finnes den minste tredjegenerasjons iPad til omtrent 3700 kroner - før norske avgifter, vel og merke. Det blir et premium på cirka 1500 kroner i forhold til antatt utsalgspris. Så om du har drøye 4500 kroner som brenner hull i lommene dine, ja da kan du snike i køen.

Via USA Today.

Les om: