Nye iPhone 4 med lovende skjerm

Nye iPhone 4 med lovende skjerm

Apple skryter av sylskarp skjerm med laserkvalitet.

En av de største nyvinningene i Apples nye smart-elefon iPhone 4 er den høyoppløselige skjermen.

iPhone 4 er både slankere og knapt høyere enn forgjengeren iPhone 3Gs, men likevel har Apple klart kunststykket å klemme inn et imponerende antall billedpunkter innenfor det spesialutviklede glasset.

326 dpi

De individuelle pikslene er ikke mer enn 78 mikrometer brede, og dette tillater Apple å putte fire ganger så mange av dem på den samme plassen på en 3,5-tommer skjerm.

Mens iPhone tidligere har hatt en skjermoppløsning på 480 x 320, er det på den nye modellen økt til 960 x 640. Til sammenligning har mange av telefonene basert på Googles Android-operativsystem en oppløsning på 800 x 480 eller 854 x 480.

Les også: Her er nye iPhone

Det betyr at oppløsningen er på uhørte 326 piksler per tomme - her snakker vi om laserskriverkvalitet. I praksis vil man ikke kunne skimte de individuelle punktene - skjermen vil potensielt se ut som et glanset magasin.

Apple kaller teknologien bak den nye skjermtypen for RetinaDisplay, og lover sortere sort og hvitere hvitt. Kort sagt bedre kontrast- og lyshetsnivåer, men også bedre fargegjengivelse.

IPS

I tillegg bruker skjermen lcd-panel basert på såkalt IPS-teknologi (in-plane switching).

IPS er allerede benyttet i Apples iPad og i Apples LED CinemaDisplay-skjerm. IPS gjør potensielt synsvinkelen større enn andre LCD-skjermer.

Hvordan skjermen i praksis vil hevde seg opp i mot telefoner med AMOLED-skjermer gjenstår også å se.

Glasset foran skjermen på iPhone 4G er oppgitt til å være sterkere og mer ripebestandig enn tidligere modeller, samtidig som det har samme fett-avvisende, oleofobiske belegg som dagens modeller for lettvint rengjøring.

Sensorstyrt

Retina-skjermen har LED-bakbelysning og skal være svært lyssterk.

Det er i tillegg også sensorer som automatisk dimmer skjermen for å tilpasses omgivelsene samt for å optimalisere synsvinkel og batterilevetid.

Og når du løfter opp telefonen og bringer den inn mot kinnet så vil en sensor dimme ned displayet for å spare strøm.

Les også: iPhone 4 i bilder

Blant de som har fått sett nye iPhone er det flere som mener dette er en svært god skjerm som virkelig skiller seg fra alt annet på smarttelefo-markedet.

Vi gleder oss til å få testet selv.

Du kan lese mer om Apples RetinaDisplay-teknologi her . Apples design-video for iPhone 4 under.

Les om: