Nye iPhone misfarges av overoppheting

Nye iPhone misfarges av overoppheting

Bruk av gps og spill gjør at iPhone går varm.

Apples nye iPhone 3GS har vært i butikkhyllene i litt over en uke, men allerede rapporteres det om at telefonen har problemer med at den blir for varm.

Historien startet på det franske nettstedet Nowhereelse.com, med en artikkel som viser bilder av en misfarget hvit iPhone 3GS hvis eier hevder at dette skyldes at telefonen overopphetes når den bruker gps over 3g-nettverket.

Saken har spredd seg videre til andre teknonettsteder, diskusjonsforum og Twitter, hvor flere andre iPhone-eiere melder om lignende tilfeller.

Gps og spill

Fjorårets modell iPhone 3G skal også ha vært rammet av varmeproblemer. Det er mye som tyder på at problemet oppstår ved bruk av trådløst nett, gps og spill.

PC World USA-journalist Melissa J. Perenson forteller at hennes svarte iPhone 3GS gikk varm da hun brukte telefonen mens den stod til lading.

- På et tidspunkt merket jeg at telefonen ble varm. Veldig, veldig varm - ikke bare på baksiden, men langs hele forsiden også. Jeg var inne i et spill, deretter surfet jeg litt på nettet etter siste nytt om Michael Jackson. Jeg var hele tiden koblet opp mot et trådløst nettverk. Etter forholdene var det ingen grunn til at telefonen skulle bli så varm. Jeg kunne ikke engang holde den mot ansiktet mitt, skriver Perenson i et blogginnlegg.

Melissas iPhone ble ikke misfarget, trolig fordi den er svart. Det har kun blitt rapportert om misfarging på de hvite modellene.

LES OGSÅ:

Saksøker Apple etter iPod-eksplosjon

Ikke bare 3GS?

Det er imidlertid ikke bare iPhone 3GS-eiere som melder om varmeproblemer. Eiere av eldre iPhone-modeller opplever også at telefonen er varmere enn før, etter oppdateringen til 3.0-programvaren.

Hvorvidt dette har noen sammenheng er uvisst, men Wired antyder at det kan skyldes dårlig strømstyring i iPhone OS 3.0. Hva Apple eventuelt vil gjøre med dette gjenstår å se. Tidligere har de fikset feil med varm maskinvare med såkalte firmware-oppdateringer.

- En storstilt tilbakekalling av iPhone-er er ikke sannsynlig, men det er ikke umulig heller. Vi får se hva som skjer hvis en iPhone plutselig tar fyr, skriver David Coursey i PC World USA.

Med over én million solgte iPhone 3GS vil det i såfall koste dyrt for Apple. Selskapet har foreløpig ikke kommentert saken.

Les om: