Nye iPhone mister mellomrommet

Nye iPhone mister mellomrommet

Apple har i all stillhet endret stavemåten til nye iPhone 3GS.

Apple har i all stillhet endret stavemåten til nye iPhone 3GS, som nå skrives uten mellomrom på Apples nettsider og alt av pressemateriale.

Da iPhone 3GS først ble lansert, var det full forvirring i pressen om hva som var den korrekte stavemåten til det nye produktet. Logoen ga heller ingen klarhet i saken - der "S" befinner seg i en boks ved siden av iPhone 3G-navnet.

Apple bidro til klarhet i sine egne pressemeldinger hvor de skrev "iPhone 3G S". Men bare fire dager ut i lanseringen har de endret stavemåten til iPhone 3GS på deler av nettsidene sine, samt pressemeldinger.

Årsaken?

Det spekuleres i flere årsaker til den plutselige navneendringen. En grunn kan være at iPhone 3GS gjør det enklere for Google og andre søkemotorer, og bidrar til at den nye modellen ikke forveksles med den gamle modellen.

Det kan også være et juridisk aspekt bak det hele. Muligens kan det være at "3G S" er vanskeligere å kopibeskytte enn "3GS. Og det kan selvsagt være en helt annen, ukjent grunn. En talsmann for Apple skal visstnok ha fortalt The Washington Post at "de føler det ser bedre ut med 3GS samlet".

Noe uvanlig er det likevel er at Apple gjør endringer til et såpass viktig produkt etter at det har blitt lansert. Hvis det ikke er en skrivefeil, da.

Les om: