Nye iWork for iOS og OS X er her

Nye iWork for iOS og OS X er her

Gratis - og endelig med fungerende samarbeid?

Under tirsdagens Apple-event ble det lansert nye versjoner av iWork (og iLife) for OS X og iOS .

Nå er disse oppdateringene tilgjengelige for nedlasting fra Mac AppStore og iTunes AppStore.

Programvare som tjeneste

For kunder som kjøper ny Mac-maskinvare vil OS X-versjonen være gratis, og det samme gjelder for iOS-versjonen ved kjøp av en ny iPhone eller iPad.

Også OS X Mavericks-oppdateringen er gratis for Mac-brukere, og det er tydelig at Apple markerer seg sterkere i posisjon overfor Google og Microsoft når de nå gjør essensiell programvare tilgjengelig kostnadsfritt som tjeneste.

Kunde fra før?

Også kunder som tidligere har betalt for disse app-ene er oppdateringen gratis, og skal altså nå være tilgjengelig for alle kvalifiserende kunder. Sjekk under Programvareoppdatering... under Eple-menyen.

For kunder som faller utenfor disse kategoriene finnes appene fremdeles å kjøpe for 140 kroner stykket for OS X og 70 kroner stykket for iOS. For OS X: Pages , Numbers og Keynote . For iOS: Pages , Numbers og Keynote .

Nytt

Under Apple-seansen ble ulike nye funksjoner demonstrert, og det er små oppdateringer over hele linja. Denne artikkelen fokuserer først og fremst på et nytt, spennende kapittel for Apple: iWork og dokument-samarbeid på tvers av platformer og på nett.

iWork fungerer nå med samme dokument-format på både OS X og iOS. Med andre ord kan du begynne på en Keynote-presentasjon på Mac-en hjemme, fortsette med den på din iPad på toget og så presentere fra en iPhone på møtet.

Dokumentet bor i Apples nettsky iCloud - konto er gratis. Og det ser ut som om Apple endelig har klart å utvikle skyteknologien slik at man nå åpner for dokument-samarbeid på samme dokument over nett. To kan jobbe på samme fil, og endringene oppdateres automatisk. Eventuelle konflikter fanges og håndteres.

Siden dokumentene bor i skyen, er det fristende å kunne jobbe med dem fra skyen også - og det er faktisk også mulig. Uavhengig av maskinvareplatform så kan man skape, dele og redigere iCloud-dokumenter i en nyere, kvalifiserende nettleser på både Mac og Windows.

Altså uten å ha programmet installert på den maskinen man tilfeldigvis måtte sitte på, og uten at en kollega en gang trenger å ha disse programmene på sin maskin. Selv på en Windows-pc. Alt via iCloud.com

Automatisk oppdatering

Som nevnt over skal eksisterende iWorks-kunder få sine apps oppdatert automatisk (dersom det er åpnet for det lokalt). Under iOS overskrives eldre versjoner enkelt, men vær oppmerksom på at på en Mac vil eldre og nye versjoner ligge side om side. Det betyr at dersom du har snarveier til programmene i Dock-en, vil disse ikonene fremdeles peke til en eldre versjonen. Søk etter ny versjon av appen i Spotlight øverst til høyre (forstørrelses-glasset) eller finn programmet under Program-mappen i Finderen.

Via Bloomberg

Les om:

Komponenter