Nye krav til sertifiseringer fra Dell

Nye krav til sertifiseringer fra Dell

Dell utvider sin Enterprise Architecture-sertifisering til å også gjelde servere og virtualisering.

Dell har tilbudt Enterprise Architecture-sertifiseringen (EA) til forhandlerpartnere nesten like lenge som selskapet har hatt et offisielt kanalprogram. Men så langt har sertifiseringen hovedsaklig vært sentrert rundt lagringsløsninger og Dells Equallogic-produkter.

På bakgrunn av tilbakemeldinger fra partnerapparatet har Dell nå utvidet programmet for de som spesialiserer seg på serversalg og virtualisering.

- Noen partnere har fortalt oss at de ikke jobber med lagringsløsninger. I løpet av de siste seks månedene har vi derfor satt sammen et nytt program og en ny tilnærmingsmåte til sertifiseringene, sier Bob Skelley, tidligere kanaldirektør for Equallogic og nå ansvarlig for Dells Enterprise Architecture-program til Channel Insider.

Partnere som sertifiserer seg for første gang får nå muligheten til å velge å spesialisere seg på enten servere eller lagring. Fra og med i dag vil de ha tre løp å velge mellom – EA Certified Storage Specialist, EA Certified Server Specialist og EA Certified Partner.

Serverspesialiseringen er delt i to løp, et for Power- og Poweredge rackservere og et for Poweredge-bladservere. Begge sertifiseringene krever at partneren ansetter to sertifiserte selgere og to sertifiserte tekniske ressurser.

I tillegg kan partnere velge mellom en rekke ulike kurs som blant annet dekker virtualisering med VMware eller Microsoft HyperV, Equallogic og VMware, eller backup og sikkerhetskopiering.

Ifølge Bob Skelley forventer Dell god pågang fra partnere som vil sertifisere seg for første gang.

- Det er bokstavelig talt tusenvis av partnere der ute som selger servere i dag som ikke er sertifisert, sier han.

Dell har også økt kravene til lagringspartnere og ber nå eksisterende partnere å ansette en ny sertifisert selger og en ekstra teknisk spesialist i løpet av desember.

LES OGSÅ: Serverslipp fra Dell, HP og IBM