Nye Mac Pro kan oppgraderes

Nye Mac Pro kan oppgraderes

Du kan bytte ut en god del komponenter selv.

Det er januar - og det betyr at de som har bestilt en ny Mac Pro, snart vil få disse i hende.

Apple rakk såvidt sin selvdefinerte tidsfrist på lansering av en totalt redesignet Mac Pro i 2013 ved salgsstart i desember, men med leveringstid i januar.

Nå kommer disse maskinene etter hvert i folks hender, og nettstedet iFixit er som vanlige raskt på pletten med å ta en fra hverandre.

Formålet er først og fremst å undersøke maskinens reparerbarhet. Men samtidig gir det oss svar på hva man faktisk kan gjøre selv inne i den nye kraftpakken.

Mange uttrykte bekymring da den nye, sylindriske og meget kompakte designen ble vist frem første gang. Den gamle Mac Pro-maskinen var riktignok stor og tung, men den hadde masse plass innvendig, og som på en byggesett-pc kunne man bytte stasjoner og komponenter etter (tilnærmet) eget ønske.

Bytt komponenter selv - hvis du tør

Så hvordan er det med nye Mac Pro? De fleste vil gjøre en del valg som de skal leve lenge med under selve bestillingsprosessen. Men da kan det være godt å vite at du faktisk kan bytte ut en god del av innmaten selv (om du drister deg til å skru opp en maskin til flere titusener).

Det viser seg at prosessorene heldigvis ikke er fastmonterte på kretskortet, så disse kan altså skiftes i ettertid. Antakelig skal man sjekke strømforbruk opp mot kjølekapasitet. Og da passer det fint å nevne at også selve viften (ja, det er kun én) kan man skifte ut selv.

RAM-staver er enkle å skifte ut selv, noe som passer fint ettersom prisen på disse synker over tid samtidig som behovet aldri minker. Disse kan byttes uten verktøy, faktisk - og heller ikke for resten av kabinettet er det nødvendig med spesial-verktøy.

Alt i alt gir iFixit den nye Mac Pro en score på 8 av 10 hva gjelder reparerbarhet. Vi ble positivt overrasket.

Via iFixit - som også har flere bilder. Sjekk også ut deres video nedenfor.

Les om:

Komponenter