Nye minibærbare på nyåret

Nye minibærbare på nyåret

80 minimodeller lanseres med Intels nye Atom-prosessorer.

I dag lanserte Intel neste generasjons Atom-prosessorer for minibærbare. Atom N450 er 60 prosent mindre enn dagens Atom-prosessorer, og har 20 prosent lavere energiforbruk med sine 5,5 watt.

Den beskjedne størrelsen kan føre til at dagens minibærbare blir enda mindre, samt at prosessoren får plass i nye typer enheter. Hvordan pc-produsentene velger å bruke Atom450 vil vi for første gang se under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas 7.-10. januar.

Markedslederne Asus, HP, Dell, Acer og Lenovo er blant selskapene som lanserer helt nye minimodeller på nyåret.

Atom N450 har en klokkefrekvens på 1,66GHz, det samme som dagens Atom N280. Man har imidlertid klart å krympe størrelsen ved å integrere grafikk- og minnekontrolleren i CPU-en. Den nye Atom-brikken vil prosessere multimedia raskere og frigjøre båndbredde til prosessoren så kommunikasjon med andre komponenter går raskere.

Brikkesettene i dagens Atom-minibærbare har fått kritikk for begrenset grafikk sammenliknet med Nvidias Ion-plattform som kobler en Geforce-grafikkjerne til en Atom-brikke for å levere full 1080p-grafikk.

Den integrerte grafikkprosessoren i N450 håndterer 720p hd-grafikk, men er først og fremst ment for å kjøre internett-innhold, ikke grafikkintensive spill eller hd-filmer.

- Minibærbare er ikke først og fremst laget for å koble til en Blu-ray spiller, mener markedsdirektør for minibærbare i Intel, Anil Nanduri.

- Likevel legger vi til rette for at selskaper som Broadcom skal kunne integrere sin teknologi med Atom-prosessoren for å la brukerne se full 1080p hd-innhold, sier Nanduri.

Minibærbare med Atom N450 vil kjøre Windows 7, Windows eller Linux.

Les om:

Komponenter