Nye rykter om iPad 2

Nye rykter om iPad 2

Blir tynnere, mindre og får usb, ifølge taiwansk avis. Analytikere spår lansering til våren.

Ryktene fortsetter å svirre rundt Apples neste iPad. Ifølge en taiwansk avis kommer den nye enheten til å slippes i første kvartal av 2011, og den vil støtte videosamtaler, ha to kameraer, en ny skjerm med berøringsteknologi og en usb-port for enkel tilkobling til andre enheter.

Den kinesisk-språklige finansavisen Economic Daily News var en av de første som hadde rett i sine rapporter om at Apple var i ferd med å lage en tavle-pc. Nå skriver avisen at iPad 2 går i produksjon denne måneden og kommer i salg tidlig neste år. Den samme avisen rapporterte i august at nettbrettet ville ha en 7-tommers skjerm. Steve Jobs har senere sagt at dette er for lite.

Produseres i Asia

Taiwanske aviser har ofte kjennskap til hva som skjer innenfor elektronikkverdenen, ettersom taiwanske selskaper er involvert i produksjonen av elektroniske produkter, alt fra komponenter til den ferdige monteringen.

Ifølge Economic Daily kommer selskapet Largan Precision til levere kameralinser til den nye iPad-en, mens Hon Hai Precision Industry, også kjent som Foxconn, kommer til å ha ansvaret for den ferdige monteringen. Avisen har tidligere rapportert at Chimei Innolux kommer til å levere 7-tommers lcd-berøringsskjermer, som bruker den samme IPS-teknologien som finnes i førstegenerasjonsmodellen.

Selskapene som Economic Daily nevner i sin rapport har ikke kommentert saken. Tredjepartsprodusenter kommenterer som regel ikke hvilke produkter de jobber med, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

- Følger iPhone-syklusen

Wall Street-analytiker Brian Marshall sa nylig at Apple kommer til å oppdatere iPad i samme takt som iPhone og iPod, altså med ett års mellomrom. Det betyr at andregenerasjons iPad vil slippes i april, tror analytikeren.

- Jeg tror april er rett tidsramme for en iPad 2. Siden jeg spår at Apple kommer til å slippe en iPhone med støtte for CDMA i mars, vil begge produktene bidra til å fordele Apples lanseringer jevnere utover året, sa Brian Marshall nylig til amerikanske Computerworld. CDMA er mobiltelefonstandarden som en del amerikanske mobilselskaper bruker i stedet for GSM - og som også det norske ICE-mobilnettet baserer seg på.

Les om: