Nye Sandy Bridge-hovedkort i april

Nye Sandy Bridge-hovedkort i april

Hovedkort med ny revisjon av Intels brikkesett kommer på markedet i april. Varierende situasjon for bærbare.

Tidligere denne uken kom det fram at Intels brikkesett for andre generasjons Core i5- og i7-prosessorer, med kodenavn Sandy Bridge, hadde en feil som gjorde at flere Serial ATA-porter på sikt kunne bli dårlige. Dette førte til en full tilbakekalling av hovedkort basert på brikkesettet.

For bærbare pc-er er det en noe variert situasjon. Få selskaper har foreløpig solgt Sandy Bridge-baserte bærbare pc-er til kunder. Av de som er levert, er det ikke alle som har behov for å bli kalt tilbake. Bakgrunnen for dette er at det kun er fire av seks Serial ATA-porter som er berørt. Hvis den bærbare pc-en kun benytter de to uberørte portene kan salget fortsette.

LES OGSÅ:

Alvorlig Intel-feil berører hovedkort og bærbare

Flere større pc-produsenter skulle i de kommende ukene lansere nye modeller basert på Sandy Bridge. Trolig vil man se at modellene blir lansert, men at i hvert fall enkelte modeller kan bli forsinket ut på markedet.

Tilbakemeldingene nå fra hovedkortprodusentene er at hovedkort med en redesignet versjon av brikkesettet skal være klart på markedet i løpet av april måned. Produsentene har informasjon på sine websider om proseddyrer rundt tilbakekallingen, og har også benyttet de siste dagene på å informere salgskanalene. De fleste norske forhandlerne var raskt ute og stoppet salget av produkter med Intels nye brikkesett.

Fram til man kan få byttet ut sitt hovedkort skal det ikke være noe problem å benytte pc-en videre som normalt. Slik vi forstår informasjonen fra Intel er det lite sannsynlig at problemer vil oppstå umiddelbart med hovedkortene - man ser for seg at det med normal bruk kan ta opptil tre år før problemet viser seg i praksis. Likevel, det er anbefalt at man påser at man benytter de to uberørte Serial ATA-portene på hovedkortene. Sjekker man dokumentasjonen for hovedkortet er det portene oppgitt med Serial ATA 6 Gbps-støtte som skal benyttes (av noen produsenter kalt SATA-III). Normalt sett er dette port 0 og 1, men man kan sjekke informasjonen produsenten har lagt på sine websider.

LES OGSÅ:

TEST: Asus P8P67 Deluxe: Superhovedkort til Sandy Bridge

Les om: