Nye SSD-er fra Corsair

Nye SSD-er fra Corsair

Corsair kommer med to nye SSD-serier.

Corsair Reactor og Nova er to nye serier av SSD-er der pris/ytelse er satt foran det å levere absolutt best ytelse. Reactor-serien vil leveres med kapasitet på 60 og 120 gigabyte (R60 og R120), mens Nova-serien vil leveres med 64 og 128 gigabyte (V64 og V128).

LES OGSÅ: GUIDE: Superytelse med SSD

Reactor-serien er basert på JMicrons 612-kontroller, mens Nova-serien er basert på Indilinx Bareboot. Indilinx Barefoot benytter Corsair allerede i deres Xtreme-serie, men Nova-modellene vil være utstyrt med noe rimeligere minne. Corsair vil på denne bruke minne fra Intel. Kombinasjonen av Indilinx Barefoot-kontrolleren og Intel-minne finner man også i OCZ Agility - dette en SSD vi tidligere har testet med relativt gode resultater til en hyggeligere pris enn mange andre Indilinx Barefoot-baserte SSD-er.

Reactor-modellen på 120 gigabyte skal klare en lesehastighet på opptil 250 megabyte i sekundet, mens skrivehastigheten er 170 megabyte i sekundet. 60 gigabyte-modellen vil ha noe lavere skrivehastighet. For Nova på 128 gigabyte er hastigheten oppgitt til henholdsvis 215 og 195 megabyte per sekund for leseing og skriving, og også her har 64 gigabyte-versjonen noe lavere skrivehastighet.

Begge kontrollerene støtter Serial ATA med opptil 3 Gbps overføringshastighet. Reactor vil i tillegg være utstyrt med en usb-tilkobling - dette vil blant annet kunne gjøre det enklere å overføre alle dataene fra en systemdisk i en bærbare pc til SSD-en før man bytter ut disken med SSD-en. Begge SSD-ene støtter også TRIM.

I 120/128 gigabyte-versjon ser de nye SSD-ene ut til å koste cirka 3 000 kroner inklusive mva. på det norske markedet.

LES OGSÅ: TEST: 10 SSD-er: Hvilken SSD skal du velge?

Les om: