Nye SSD-er fra Corsair og Western Digital

Nye SSD-er fra Corsair og Western Digital

Corsair utvider sitt sortiment med nytt toppmodell, mens Western Digital lanserer sin første SSD for vanlige pc-er.

Corsair kunne nylig presentere nye SSD-er i form av seriene Reactor og Nova . Dette var SSD-er basert på kontrollere fra henholdsvis JMicron og Indilinx. Nå følger selskapet opp med SSD-er basert på kontrollerteknologi fra SandForce.

SandForce-baserte SSD-er har fra før vært lansert av blant annet OCZ, og vi jobber for tiden med å teste OCZ sin Vertex 2 Pro-SSD. SandForce SD-1200 som benyttes av Corsair er en løsning som burde gi svært høy ytelse på de fleste områder og være betydelig bedre enn eksisterende modeller fra Corsair basert på Indilinx.

Navnet på produktserien blir Force, og Corsair vil levere modeller på 100 og 200 gigabyte. Det er støtte for trimming slik at SSD-en holder ytelsen god etter hvert som den har vært brukt en del. Trim krever støtte i operativsystem, noe Windows 7 og Linux kan gi.

Foreløpig har vi ikke mottatt noen priser. Ser vi på OCZ Vertex LE som også er SandForce-basert koster den over 3 000 kroner for 100 gigabyte. Dette er med andre ord SSD-er med en høy pris.

Mer informasjon: www.corsair.com

LES OGSÅ: TEST: Hvilken SSD skal du velge?

Blått fra Western Digital

Man har lenge lurt på når Western Digital skulle komme med SSD-er rettet mot vanlige pc-er. Selskapet har gjennom underselskaper lenge hatt egen teknologi på området, men konsentrert seg om SSD-er til mer spesielle bruksområder - blant annet pc-er innenfor industri og medisin der driftsikkerhet har vært høyeste prioritet. Selskapet har da uttalt at de ventet på at teknologien skulle modnes og på stor nok etterspørsel i markedet. Dette kan riktignok være en høna-og-egget-problemstilling på enkelte måter, men Western Digital er nå i hvert fall på banen.

For flere produktgrupper har Western Digital tre serier av produkter beskrevet med serienavn i form av farge - Green, Blue og Black. Selskapet vil fortsette med dette også innenfor SSD-er. Green-navnet benyttes for produkter der lavt strømforbruk er satt i fokus, Blue er "de vanlige" produktene og Black er produktene med høyest ytelse. SSD-modellen de lanserer nå blir deres Blue-modell, og vi vil tro selskapet etter hvert også kommer med en raskere SSD som vil ha Black-navnet.

Western Digitals første SSD for vanlige pc-er, både stasjonære og bærbare, er SiliconEdge Blue. Denne vil i utgangspunktet leveres med en kapasitet på 64, 128 og 256 gigabyte. SSD-en er basert på en ny kontroller fra JMicron som en rekke selskaper for tiden har tatt i bruk. JMicron har hatt en noe dårlig rykte når det gjelder SSD-er tidligere på grunn av en del SSD-er med særdeles dårlig ytelse på enkelte områder med eldre JMicron-kontroller. Dette problemet er løst i de nyere kontrollerene.

SiliconEdge Blue støtter trim under operativsystem som gir muligheter for det. Prisene Western Digital oppgir for det amerikanske markedet er henholdsvis 279, 529 og 999 dollar for 64, 128 og 256 gigabyte-modellene. Dette er veiledende priser og vi tror nok det her må gjøres klarte justeringer i forhold til konkurrentenes priser - i utgangspunktet kan dette virke noe dyrt, spesielt om vi i tillegg skal legge norsk moms på prisene etter at de er regnet om til norske kroner.

Mer informasjon: www.wdc.com

LES OGSÅ: GUIDE: Superytelse med SSD

Les om: