Nye SSD-er fra Kingston

Nye SSD-er fra Kingston

Kingston benytter teknologi fra Toshiba for å gjøre deres SSD Now V+-serie bedre.

Første generasjon av Kingstons SSD Now V+-serie var basert på kontroller fra Samsung. Det var her tidligere snakk om firmware-oppdateringer som skulle gi støtte for trimming, men dette lot vente på seg. Vi konstarerer at enkelte andre aktører som selger SSD-er basert på samme Samsung-teknologi har fått trim-støtte, men flere aktører, inkludert Kingston, har stått uten. Uten støtte for trim viste SSD Now V+ svært dårlige tall i vår sammenligningstest av SSD-er.

Trimming er en teknologi som forenklet sett klargjør minneceller i SSD-en til å bli brukt på nytt, uten at denne klargjøringen skal skje i det nye data skal skrives til cellen. Uten trim-støtte, eller lignende løsninger, vil SSD-er etter en tids bruk få store reduksjoner i ytelse. Med at produktnavnene her er nesten de samme er det viktig å påse at det er Gen 2-utgaven man velger om man skal kjøpe.

LES OGSÅ: TEST: 10 SSD-er: Hvilken SSD skal du velge?

Med SSD Now V+ Gen 2 har Kingston inngått samarbeid med Toshiba, og man vil fra starten av ha støtte for trimming. I første omgang leveres SSD Now V+ med kapasitet på 64, 128, 256 og 512 gigabyte - da med prisvariasjoner fra cirka 1 500 til 11 000 kroner inklusive mva. Det vil senere også komme en 32 gigabyte-modell rettet mot dem som kun ønsker en SSD for operativsystem og primærapplikasjoner.

Kingston oppgir lesehastighet på opptil 230 megabyte i sekundet og skrivehastighet på opptil 180 megabyte i sekundet.

Kingston leverer SSD-ene enten løse eller i et oppgraderingssett. Oppgraderingssettet leveres blant annet med programvare for diskkloning, kabler og braketter for installasjon av SSD i 3,5-tommers-brønn i stasjonær pc.

Kingstons samarbeid med Intel er nå også delvis avsluttet. Kingston vil fortsatt levere Intel-SSD-er med Kingston-klistremerke rettet mot nettverkstjenere og lignende, mens modellene rettet mot vanlige bærbare- og stasjonære pc-er utgår.

I praksis?

Vi har mottatt SSD Now V+ Gen 2 og jobber for tiden med å teste denne. Vi har så langt bare fått kjørt et par tester, og i henhold til maksimal lese- og skriveytelse ser Kingstons tall ut til å stemme. Førsteinntrykket blir videre at dette nok ikke er en SSD som helt mer med på å konkurrere med Intels X25-M G2, samt også kan se ut til å ligge en del under mange av de Indilinx-kontroller-baserte SSD-ene på markedet.

LES OGSÅ: GUIDE: Superytelse med SSD

Les om: