Nytt Eee-batteri holder i 10 timer

Nytt Eee-batteri holder i 10 timer

Et nytt 10-cellers batteri til Eee PC skal gi hele ti timer batterilevetid for den lille pc-en.

Da Asus lanserte Eee PC hadde de neppe sett for seg at den lille pc-en ville skape et helt nytt markedssegment. Litt over ett år senere er de billige mini-pc-ene blitt en stor suksess, og de aller fleste konkurrentene har lansert egne modeller.

For å holde prisen nede kuttet Asus ned på det meste da de utviklet Eee PC. Innmaten er ikke sprekere enn den trenger å være, skjermen er akkurat stor nok til at maskinen er mulig å bruke og batteriet er relativt lite og svakt. Til tross for lavt strømforbruk opplever mange at batterilevetiden er i svakeste laget, derfor har en rekke batteriprodusenter utviklet egne batterier til mini-pc-en, noen sprekere enn andre.

Sist ut er et batteri med hele ti celler og en kapasitet på imponerende 10 400 mAh, mot fire celler og 5 200 mAh i originalbatteriet. Fordelen er selvsagt mye bedre batterilevetid, mens ulempen er at batteriet er mye større enn det originale. Batteriet er så stort at det stikker et godt stykke ut på baksiden, i tillegg til at det strekker seg så pass langt opp at du ikke får bøyd skjermen helt bakover. Vekten er også noe høyere.

Ulempene kan dog tilgis, i alle fall om batteriet lever opp til lovnadene, ikke minst grunnet den lave prisen. Nettbutikken Deal Extreme selger nemlig 10-cellers batteriet for knappe 50 dollar, inkludert frakt. Til sammenligning må du regne med å betale omtrent 750 kroner pluss frakt for et originalbatteri for Eee PC.

Batteriet skal være kompatibelt med Eee PC-modeller i 700, 800 og 900-serien.

Les om: