Nytt Mac-tilbehør fra Targus

Nytt Mac-tilbehør fra Targus

Apples markedsandeler vokser for hvert år, noe utstyrsprodusentene vet å benytte seg av.

Targus har produsert ymse datatilbehør i en årrekke, med hovedfokus på utstyr til både stasjonære og bærbare pc-er. Med en voksende andel Mac-brukere har Targus sett seg ut en ny kundegruppe - de designbevisste Mac-brukerne.

Det er ikke de store indre forskjellene mellom allerede eksisterende Targus-produkter og den nye Mac-serien. Hovedforskjellen ligger i selve designet, som er mer Apple-aktig enn selskapets ellers tidvis traurige produkter.

I den nye serien finner vi blant annet to nye trådløse mus, hvorav den ene er utstyrt med Bluetooth. Bluetooth-modellen er i tillegg utstyrt med en lasersensor på 1 200 dpi. Den andre musen krever en egen mottaker tilkoblet Mac-ens usb-port, og er utstyrt med en optisk sensor, også denne på 1 200 dpi. Designmessig er de to musene nærmest identiske, i grå plast med myke, runde former.

Targus lanserer også en usb-hub i tilsvarende design som de andre produktene, uten at den blir særlig mer spennende enn helt gjennomsnittlige usb-huber av den grunn.

Hakket mer interessante er de to siste Mac-dingsene, en kjølmatte til Macbook, kalt Chill Mat for Mac, og Bluetooth Presenter, en fjernkontroll som blant annet lar deg kontrollere funksjoner i Keynote og tilsvarende programmer. Sistnevnte benytter seg av Bluetooth, fremfor infrarødt slik som i Apples egen fjernkontroll, i tillegg kan den fungere som mus om det er ønskelig.

Chill Mat for Mac er på sin side noe så enkelt som en plate som skal kjøle ned undersiden av Macbook-maskiner ved hjelp av to små vifter og luftekanaler. Undersiden av den lett skrående matten er kledd i et mykt stoff slik at den skal være behagelig å ha i fanget og tilby en noe mer behagelig arbeidsstilling om du jobber med maskinen i fanget. Viftene hente strøm fra usb-kontakten, og matten skal fungere med selv de største Macbook-modellene på 17 tommer.

Det spørs om ikke en løsning som Targus egen Heatdefence Panel eller norske Portapad vil gjøre en minst like god jobb, og det uten vifter som trekker strøm fra batteriet på den bærbare.

Priser og lanseringsdato er enn så lenge ikke avklart, men ifølge Targus vil de nye produktene være på markedet snart.

Les mer om de nye Mac-dingsene hos Targus.

Les om: