Nytt og sprekt fra Intel

Nytt og sprekt fra Intel

Intel lanserer seks splitter nye prosessorer og melder i samme slengen om kraftige priskutt.

Med de seks nye Core 2-prosessorene er Intel nå oppe i til sammen 29 forskjellige prosessormodeller til bærbare og stasjonær.

LES OGSÅ: Nye priskutt fra AMD

Den nye toppmodellen for bærbare er Core 2 Extreme X7800, den første Extreme-prosessoren til bærbarbruk. Klokkehastigheten er på hele 2,6 GHz, men Intel har også planlagt en enda sprekere versjon på 2,8 GHz, som ventes ute i løpet av året.

Mer fart og heftigere ytelse er ikke gratis, verken i pris eller strømforbruke. Den nye prosessoren trekker hele 44 watt ved full belastning, mot normalt 35 watt for andre Core 2-modeller til bærbare.

Selskapet jobber også med en mindre strømkrevende firekjerneprosessor til bærbarbruk, men den vil ikke være klar før i løpet av 2008.

Ellers har Intel lansert et par nye firekjerneprosessorer med klokkehastighet på 2,66 og 3 GHz, samt nye tokjerneprosessorer med 1 333 fsb. Ifølge Intel er den nye Core 2 Extreme med 3 GHz klokkehastighet den raskeste stasjonærprosessoren på markedet.

Sammen med lanseringen av de nye prosessorene kom også meldingen om priskutt på de fleste av Intels prosessorer, noen med så mye som 50 prosent. Dermed kan det se ut til at Intel virkelig girer opp i vente på AMDs kommende Barcelona-prosessor.

Les hele saken hos TG Daily.

LES OGSÅ: Santa Rosa fikk fart i bærbar-salget

Les om: