Nytt web-grensesnitt for iCloud

Nytt web-grensesnitt for iCloud

MobileMe får en ansiktsløfting.

Apples nylanserte sky-tjeneste iCloud ser ut til også å få web apps.

Flere har (forståelig nok) uttrykt bekymring for at Apples nye iCloud-tjeneste ikke får nettleser-grensesnitt.

Spesielt tatt i betraktning Apples tidligere noe frynsede rykte på web-siden var betenkelighetene til en viss grad berettigete. Men ex-Engadget-redaktør Josh Topolsky var nok litt for pessimistisk da han konkluderte med at MobileMes web-grensesnitt ville forsvinne helt.

Apple sa selvfølgelig ikke noe om dette under åpningstalen på utviklerkonferansen WWDC 2011, og derav alle spekulasjonene. Steve Jobs sa riktignok at e-postbiten av MobileMe var den best stelte, og den inkluderer som kjent en nettapplikasjon som er tilgjengelig også via nettleseren. Men intet om hva som skjer dersom batteriene på din iPhone går ut eller du er på en nettkafe i utlandet og ikke vil bruke dyre tellersnitt.

Safari-tilgang

Appleblogg-tungvekter John Gruber, kjent fra Daring Fireball, var tidlig på banen med å avkrefte Topolskys påstand - eller i hvert fall komme med sterke antydninger om at det vil bli Safari-tilgang også til iCloud-tjenestene. Akkurat hvilke er ukjent - men vi antar ihvertfall e-post, kalender og kontakter. Og Find My Mac, selv om den har noe begrenset interesse på daglig basis. Men iDisk kan altså være på vei ut.

Men også Jim Dalrymple, fra TheLoop, mener å vite at iCloud definitivt vil få en nett-komponent. Dalrymple er kjent for å ha gode kontakter innen Apple, og alt oppstyret rundt saken har muligens gjort at Apple har valgt å komme med en strategisk lekkasje for å døyve spekulasjonene. I tillegg til å virke sikker i sin sak er han også sterkt optimistisk over at det nye grensesnittet vil bli mye mer sexy enn dagens MobileMe-look.

Og nå har det også lekket et bilde ut på nettet for noe som angivelig er et skjembilde som viser en kalender-invitasjon sendt over iCloud (og sannsynligvis aksessert via en nettleser). URL-adressen virker autentisk nok, og grafikken kunne godt komme fra Apple - fin er den også.

Hvordan iCloud kommer til å oppføre seg på nett vil vise seg etterhvert som tjenesten rulles ut i løpet av året - men forhåpentlig får vi vite mer i løpet av beta-fasen før det endelige produktet foreligger. Men ja, web-apps vil vi definitivt ha, Apple!

Via TheLoop

Komponenter