Nyttig portokalkulator for iPhone

Nyttig portokalkulator for iPhone

Med Norsk Portokalkulator på iPhone trenger du ikke lenger lure på hva portoen blir.

Det norske utviklerfirmaet SoftCraft AS har nå lansert Norsk Portokalkulator for iPhone.

Programmet gir på en oversiktlig måte informasjon om portoen og andre avgifter fra Posten på alt fra små 20-grams brev til store pakkesendinger til utlandet.

For eksempel er det kjekt å vite før du går på postkontoret at det vil koste deg 1026 kroner å sende en én-kilos Quickpack til Pakistan.

Dekker det meste

Jeg kjenner ikke alle portoløsningene hos Posten i detalj – det er et utall av dem. Men appen fra SoftCraft er såpass innholdsrik at den ser ut til å dekke det meste.

LES OGSÅ:

Slik funker Mac App Store

Innholdet på skjermen endrer seg raskt etter hvert som du veksler mellom «Brev innland», «Brev utland», «Pakke innland», «Pakke utland», «Egenemballert», «CarryOn Cash» og hva de heter for noe, alle de forskjellige brev- og pakketjenestene.

Her finner du raskt ut hvilken porto som gjelder for sendinger til de fleste land, inkludert forskjellen på porto på pakker som bare inneholder dokumenter og pakker med annet innhold, spørsmål om utvidet ansvar og så videre.

For hver sjanger kan du trykke på symbolet «i», hvorpå siden snur seg til en side med en masse informativ tekst om Postens regler for akkurat den type forsendelse som er aktuell for deg.

Appen er utviklet og testet på iOS 4.2, men er bygd for å kunne startes på versjon 3.0 og nyere, opplyser utvikleren, Jan Petter Nielsen, til macworld.no.

Oversiktlig

Man kan innvende at man finner jo all informasjonen i denne appen gratis på Postens nettsider, så hvorfor betale 17 kroner for å få den tilgjengelig på iPhone? Vel, for det første er det jo praktisk å ha informasjonen tilgjengelig overalt og til enhver tid, og for det andre er appen vel så oversiktlig som Postens nettsider.

LES OGSÅ:

Tidenes mest populære apps

Den største forskjellen mellom appen og Postens nettsider er at hos Posten har du også tilgang til Postens nettbutikk, der du kan bestille for eksempel Smartpost-esker, frimerker, konvolutter og så videre. Det kan man ikke via Norsk Portokalkulator – der understrekes det at leverandøren av appen ikke har noen juridisk forbindelse med Posten Norge. Du når riktignok Postens nettbutikk via nettleseren i iPhone, men den tjenesten er dårlig tilpasset skjermstørrelsen på iPhone.

Om det er mulig å få med Postens sporingstjeneste i neste versjon av Norsk Portokalkulator, vet vi ikke, men det hadde i hvert fall vært et nyttig tillegg, selv om det fra et annet utviklerfirma finnes en egen app for nettopp det formålet.

LES OGSÅ:

Norsk pakkesporing på iPhone

Uansett anbefaler vi gjerne Norsk Portokalkulator. Det kan være praktisk å ha denne informasjonen tilgjengelig når du er på vei til postkontoret eller postkassen.

Det eneste som mangler nå, er at iPhone kan finne ut om brevet du skal sende veier over eller under 20 gram...

Komponenter