OCZ utvikler lynraske minnepinner

OCZ utvikler lynraske minnepinner

Minnepinner er farlig kjekt, men usb-grensesnittet legger en del begrensninger på hastigheten. Det vil OCZ gjøre noe med.

Fremfor å prøve å tyne mer fart ut av usb, velger OCZ å satse på Firewire. Selskapets nye minnepinneløsning er fortsatt under utvikling, men skal ifølge en pressemelding være klare i løpet av tredje kvartal i år.

LES OGSÅ: Skikkelig tøffingminne

Fordelen med å bruke Firewire fremfor usb er at denne teknologien gir muligheten til å skru opp farten flere hakk. Mens en vanlig usb-minnepinne har en skrivehastighet på rundt 12 megabyte per sekund og en lesehastighet på rundt 22 megabyte per sekund, takler OCZs firewire-minnepinne de samme operasjonene i en hastighet på henholdsvis 40 og 44 megabyte per sekund.

De nye minnepinnene vil dermed være nyttige ved overføring av store filer, og behandling av data som krever raske dataoverføringer, som ved redigering av lyd og video. Ulempen er så klart at mange maskiner ikke leveres med Firewire-porter, til tross for at dette er standarden for digitale videokameraer, og at det er mye raskere enn usb.

OCZ har så langt ikke sagt noe om prisen på de kommende minnepinnene, men hevder at uviklingen nesten er klar, og at minnepinnen skal være klare for salg i løpet av høsten.

LES OGSÅ: OCZ lanserer gullbelagte DDR3-moduler