Office for Ipad får høyere prioritet

Office for Ipad får høyere prioritet

Microsoft går for lansering før egen Windows 8-touchversjon.

Nye koster i Microsoft kan ha satt Office for iPad-prosjektet i sjette gir.

Kodenavn: Miramar

En iPad-versjon av Office har det lenge versert rykter om - men korridorpolitikk og interne stridigheter mellom ulike avdelinger skal ha satt en demper på fremdriften.

Ifølge ZDNet ser det imildertid nå ut til at MS har ombestemt seg, og satser nå på en lansering av Office tilpasset iPad snarest mulig. En iOS-versjon finnes for iPhone, men denne versjonen vil altså nyttegjøre seg den store iPad-skjermen.

Dette kan bety at iPad-versjonen kan bli lansert før Microsofts egen touch-versjon tilpasset Windows 8-maskiner med berøringsskjerm. Dette prosjektet skal bære frukt først mot slutten av året.

Få detaljer er kjent rundt funksjonaliteten, men det antas at funksjonaliteten er begrenset til grunnleggende funksjoner i første omgang. Et abonnement på Office 365 synes uunngåelig, og antakelig også OneDrive (nå: SkyDrive).

Og hva så?

Til slutt spør vi oss: Betyr det noe lengre? Apple har selv gjort hele iWork-sviten for iPad gratis, og også Googles produktivitets-pakke er gratis tilgjengelig. Og med tanke på at Office for iPad neppe blir gratis, sett under ett, så er dette kanskje mest for kontorarbeideren? Kanskje Microsoft endelig har innsett at iPad dominerer nettbrett for enterprise-markedet?

Via Zdnet

Komponenter