Office for iPad kommer i mars 2013

Office for iPad kommer i mars 2013

Nå har Microsoft endelig bekreftet. Eller?

Office for iPad kommer i mars til neste år.

Etter mye frem og tilbake virker lanseringsdatoen for Microsoft Office nå endelig klar.

Det var under et pressearrangement i Tsjekkia at produktsjef Petr Brobek fortalte nettstedet IHNED at den mobile versjonen av Office 2013 kommer til iPad i mars 2013, altså om under et halvt år.

Nettstedet The Verge kan bekrefte dette, og har fått følgende melding fra Microsoft Tsjekkia:

- In addition to Windows, Office will be also available on other operating systems, Windows Phone, Windows RT, Mac OS, Android, iOS and Symbian.

Så med andre ord kan iOS-brukere på både iPad og iPhone se frem til å kunne ta med seg jobben hjem eller ut på reise med en iOS-enhet.

Microsoft kunne videre fortelle at bedriftsmarkedet vil få tilgang til Office 2013 allerede i desember, mens forbrukere må belage seg på å vente til utgangen av februar det påfølgende året.

Og i tillegg vil det også komme en ny versjon av Office 365 samtidig med iOS-versjonen:

- Office 365 services and other Office products for mobile (phones and tablets) will be released from March 2013.

Men...

Noe senere tikket det inn en melding fra Microsofts hovedkontor i USA der de hevder at meldingen fra den tsjekkiske avdelingen ikke er riktig - uten å spesifisere nærmere hva konkret det gjelder.

Så da gjenstår det fremdeles å se om en offisiell Office-pakke vil komme til Apples nettbrett.

Wes Miller, analytiker i selskapet Directions on Microsoft, sier det er gode grunner både for og imot å lansere Office-apper for iOS, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

Ettersom noen av de mest populære produktivitetsappene på App Store er Office-relaterte, er det ingen tvil om at behovet er der. Og det er penger Microsoft går glipp av, sier Miller.

Apples krav om 30 prosent av fortjenesten kan også være en hindring, mener han.

Det kan også være at Microsoft anser det som lurest å holde Office eksklusiv for sin egen Windows-plattform, for å trekke til seg kunder på den måten.