Også Acer banker Dell

Også Acer banker Dell

HP selger hver femte pc i verden. For Dell blir tilværelsen bare verre.

HP øker sin forsprang på resten av pc-markedet. I det tredje kvartal solgte selskapet 13,1 million pc-er, som er nesten hver femte pc (19,2 prosent). Selskapet økte salget sitt med 32,7 prosent i forhold til samme kvartal i 2006, viser tall fra markedsanalysebyrået Isuppli.

Hele bransjen kan se tilbake på et godt år når det gjelder antall solgte pc-er. I alt ble det solgt 68,1 millioner pc-er i tredje kvartal, nesten 10 millioner flere enn et år tidligere. Det er en økning på 13,8 prosent.

LES OGSÅ: HP jafser innpå IBM

Den store taperen er fortsatt Dell, som er inne i en tung periode. For et år siden overtok HP tronen fra Dell, med knapp margin. Nå er HP helt suverene, og selger 3,2 millioner flere pc-er enn Dell.

I praksis har Dell stått stille det siste året, selskapet kan bare vise til 1,5 prosent vekst. At Dell ikke har greid å øke antallet solgte pc-er i et marked med tosifret vekst ble hardt straffet av børsen. Aksjekursen falt torsdag med 10 prosent i USA.

LES OGSÅ: Skepsis til Linux-bærbar

Det er Acer som er i farten. Selskapet økte antallet solgte pc-er med 68,8 prosent, til 5,4 millioner. For å gjøre livet enda surere for Dell overtok Acer annenplass på listen over mest solgte bærbare pc-er.

Acer har nå en markedsandel på 7,9 prosent. Dette inkluderer ikke tallene fra Gateway, som ble kjøpt opp av Acer. I neste kvartal vil disse tallene slås sammen.

På tredjeplassen ligger Lenovo, men selskapet føler den hete pusten av Acer i nakken. Fortsetter Acer i samme tempo, vil de snart ta igjen den kinesiske pc-produsenten, og overta tredjeplassen på markedet.


* i prosent ** i millioner enheter

Komponenter