Også Tele2 vil selge iPhone

Også Tele2 vil selge iPhone

Tele2 vil på listen over mobiltilbydere som selger iPhone.

Tele2 lanserer iPhone 4 i Norge i løpet av de neste ukene, skriver Tele2 i en pressemelding. Nå ble vel iPhone 4 strengt tatt lansert i Norge i fjor sommer, men det er jo uansett interessant at også Tele2 nå kaster seg på iPhone-toget.

Nøyaktig når Tele2 kan begynne å ta imot iPhone-bestillinger fremgår ikke av pressemeldingen, og i skrivende stund finner man ingen iPhone-tilbud på selskapet nettsider. Men det skal altså kunne ventes i løpet av de neste ukene.

Fra før finner vi iPhone i nettbutikkene til mobiltilbyderne Telenor, NetCom, Chess, Ludo mobil, Xito, Altibox og Network Norway – vi garanterer ikke at listen er komplett.

Slutt på duopolet

Da mobilleverandøren NetWork Norway gikk ut med melding om at de skulle begynne å selge iPhone i januar 2009, gikk selskapet samtidig til angrep på monopolsituasjonen som det ble hevdet at Telenor og NetCom representerte på det tidspunktet, som de to eneste mobilleverandørene som kunne tilby iPhone.

– Vi lever fortsatt i en duopolsituasjon i mobilmarkedet her til lands. Det er konkurransefiendtlig, sa administrerende direktør Ingvild Myhre i Network Norway den gang.

Nå er vi altså i ferd med å nærme oss et titalls mobiltilbydere som har iPhone i sitt mobiltelefon-sortiment, så denne delen av mono/duopol-debatten begynner å høre historien til – selv om mobilaktørene fortsatt krangler så fillene fyker om andre spørsmål.

Akkurat nå er det heftig strid om vedtaket i Samferdselsdepartementet nylig om prisene som mobilnettverkene får ta av hverandre for å gi tilgang til kunder i sitt nett. Ifølge Dagens IT mener Telenor at de tvinges til å være med på å subsidiere mobilnettet som Network Norway og Tele2 bygger ut.

Les om:

Komponenter