OLPC dropper AMD-prosessor

OLPC dropper AMD-prosessor

One Laptop Per Child har fått nok av AMDs produktvingling, og velger nykommeren Via.

Nonprofit-oragnisasjonen One Laptop Per Child (OLPC) vil fase ut prosessorer fra AMD. Fredag forklarte organisasjonen at de nye versjonene av den XO-1-bærbare bruker prosessorer fra Via Technologies.

Fra nå vil OLPC satse fullt på Via's C7-M-prosessorer som erstatning for AMDs Geode prosessorer, kunngjorde selskapet på sin webside. Avgjørelsen er en del av en større oppgradering av den lille, grønne pc-en.

Ekstra ytelse

Via-prosessoren vil ha en klokkefrekvens mellom 400MHz og 1GHz, som OLPC anser som et løft i forhold til Geode LX brikkene som nå brukes i XO-bærbare. Ifølge organisasjonen vil de nye prosessorene gi ekstra ytelse, uten at det brukes mer strøm.

Endringene vil ikke gjøre noe med pc-ens unike utseende, men vil øke antall anvendelsesområder. Med Via-brikkene vil OLPC kunne bruke både 3D-grafikk og høyoppløselig video.

- I kombinasjon med våre forsøk å holde prisen lavest mulig, har vi satt opp en større oppgradering av maskinvare for å hente inn ny teknologi, skriver OLPC på websiden.

Kommer med XO2

Grunnen til at AMD kastes på døren er at selskapet i januar har sagt at det ikke er sikkert at Geode-prosessoren kommer til å eksistere lenge i produktlinjen. Ifølge AMD er lavstrømbrikken i ferd med å bli foreldet.

Den nye versjonen av XO-en vil også øke kapasiteten på minne og lagring. De nye utgavene vil ha 1GB RAM og mellom 4GB og 8GB harddisk. I dag har OLPC 256MB RAM og 1GB lagring.

De nye pc-ene skal være klare for testing i august, men det er ikke kunngjort når de settes i full produksjon.

OLPC er et prosjekt som for å gi barn i fattige deler av verden en sjanse å bli kjent med moderne teknologi, slik at de har en sjanse til å forbedre sitt eget liv og utviklingen der de bor. OLPC jobber også med en oppfølger, XO2, som vil bruke prosessorer utviklet av Arm.

Les om:

Komponenter