Omkamp for hjemme-pc

Omkamp for hjemme-pc

IKT-Norge truer med å saksøke Staten etter fjerningen av hjemme-pc-ordningen.

Som kjent har regjeringen fjernet hjemme-pc-ordning en fra det nye statsbudsjettet. Dette med umiddelbar virkning fra den 13. oktober.

Det betydde at markedet for hjemme-pc med ett falt bort. Ordning var basert på at arbeidstakere kunne kjøpe datautstyr for 10 000 kroner og finansiere dette ved et skattebesparende bruttolønnstrekk på maksimalt 280 kroner i måneden.

Finansavisen skriver at IKT-Norge nå truer regjeringen med søksmål.

Krever kompensasjon

- Vi har vært i kontakt med en skatteadvokat, som mener vi kan ha grunnlag for en sak, sier Fredrik Syversen i IKT-Norge til avisen.

Syversen mener det bør innføres en overgangsordning. Vedtaket om å fjerne ordningen ble nemlig innført med øyeblikkelig virkning, som betyr at alle planlagte avtaler med ordningen ble ugyldige over natten, om ikke kontrakter var underskrevet.

Syvertsen mener derfor leverandører som har jobbet med slike salg har krav på kompensasjon.

Tar det med ro

Videre mener IKT-Norge at pc-ordningen ikke har kostet staten så mye som de har hevdet, ettersom tallmaterialet regjeringen har brukt er utdatert. Regjeringen har antatt at rundt 200 000 personer har benyttet seg av ordningen. Det riktige tallet er ifølge IKT-Norge rundt 100 000. Det gjør at ordningen koster staten mindre enn de tror.

Thomas Breen i Finanskomiteen, som tar i mot innspill på vegne av regjeringen, tar det hele med ro.

- De må bare komme med søksmål, sier han til Finansavisen.

- Det er ikke noe vi i komiteen kan forholde oss til. Det må eventuelt Staten ta stilling til.

Les om: