Omsetningsøkning for AMD

Omsetningsøkning for AMD

AMD økte omsetningen i 2010 med 20 prosent til tross for et svakt fjerdekvartal og toppsjefens avgang.

AMD omsatte for 6,49 milliarder dollar i finansåret 2010, som selskapet avsluttet 25. desember. Det er en økning på 20 prosent fra 2009.

I fjerde kvartal omsatte selskapet for 1,65 milliarder dollar, en knapp økning fra i fjor. Det var likevel bedre enn analytikernes forventning om en omsetning på 1,63 milliarder dollar, og ga selskapet et nettoresultat på 375 millioner dollar.

Synkende prosessorpriser skal ha bidratt kraftig til fallet i inntjening, som var 45 prosent lavere i fjerde kvartal sammenliknet med året før.

I fjerde kvartal 2009 kunne AMD melde om en nettoinntjening på 1,2 milliarder dollar. Det skyldes imidlertid utbetalinger i forbindelse med AMDs rettssaker mot Intel.

AMDs årsrapport for 2010 er forøvrig den første som ikke omfatter selskapets brikkeproduksjon som ble skilt ut i selskapet Globalfoundries i 2009.

- Vellykket Fusion-lansering

AMDs toppsjef Dirk Meyer måtte nylig gå fra stillingen etter at styret besluttet at han ikke har gjort en god nok jobb med selskapets satsing på prosessorer til mobile enheter. I årsrapporten fremgår det at AMD forventer å betale Meyer 12 millioner dollar.

AMD forventer flat omsetning i første kvartal 2011 sammenliknet med fjerde kvartal.

Thomas Seifert, konstituert direktør i AMD, ser lyst på 2011.

- Vi ser bedre sesongbasert etterspørsel. AMD går inn i 2011 med god fremdrift, og med en vellykket lansering av Fusion-prosessorene, sier han i en uttalelse.

De første bærbare og stasjonære pc-ene basert på AMDs nye Fusion-prosessorer kom på markedet i fjerde kvartal. De nye prosessorene kombinerer hovedprosessor og grafikkprosessor på samme brikke og skal gi økt ytelse og redusert strømforbruk.

- Jeg er overbevist om at vi kan skape lønnsom vekst med disse nye produktene, sier Seifert.