Opel får Siri-knapp

Opel får Siri-knapp

Video: Apples talestyring inntar bilen.

Nye Opel ADAM får egen knapp for Siri.

ADAM er en rimelig kompakt-bil fra General Motors-eide Opel. Motorvolum begynner på 1,2l med 70 hk, og den konkurrerer blant annet med hippe, urbane biler som Fiat 500, Audi A1 og Mini. Småbilen er populær i Europa, og finnes også på våre veier.

Open tilbyr at tillegg for denne modellen, kalt IntelliLink infotainment system. Dette systemet tilbyr iPhone-tilkobling via Bluetooth, og utvides nå til å la deg styre ulike telefonfunksjoner med stemmen - takket være integrasjonen av Apples Siri Eyes Free .

Dermed slipper du ta hendene fra rattet for å spille av musikk, ta telefonsamtaler, sende og lese tekstmeldinger, sjekke kalenderen, gjøre avtaler og mer til. Siri-funksjoner aktiveres med en egen tast på rattet.

Nå skal det sies at Siri fremdeles ikke har støtte for norsk - til tross for sitt delvis norske opphav. Men med god diksjon og brukbar engelsk bør dette fungere likevel.

Opel vil trolig tilby Siri-støtte for nye kunder, men også med mulighet for oppgradering for eksisterende IntelliLink-eiere.

Du kan lese mer om Opel ADAM her .

Se en demo-video for Opel ADAM med Siri Eyes Only nedenfor.

Les om: