Oppdater Facebook fra skrivebordet

Oppdater Facebook fra skrivebordet

Dra-og-slipp-verktøy gjør det enkelt å legge ut bilder og tekst.

Bruker du Facebook og liker du programmer som forenkler datahverdagen din? Da er kanskje følgende program noe for deg.

Nye Mac App Store gjør det lett å finne nye programmer til Mac-en. En av mine første kjøp i programbutikken var DropBook, et lite verktøy som gjør det utrolig enkelt å laste opp bilder og tekst til Facebook-profilen din.

Slik fungerer det

DropBook legger et lite gjennomsiktig ikon på skrivebordet ditt hvor du kan dra og slippe bilder, nettsteder og tekst for så å laste dem opp til Facebook. I tillegg kan du oppdatere statusen din og plage alle vennene dine med hva du hører på å i iTunes - alt sammen rett fra skrivebordet.

DropBook kan kjøpes via Mac App Store for 17 kroner her.

Etter at du har installert og åpnet programmet, legger det seg som et gjennomsiktig ikon skrivebordet ditt. I tillegg får du opp et menylinje-ikon som kan brukes for å konfigurere appen og oppdatere iTunes.

For å oppdatere Facebook-statusen din, dobbeltklikker du på DropBook-ikonet på skrivebordet og begynner å skrive. Trykk på "Post" for å legge den ut.

For å laste opp et bilde, drar du bare ett eller flere bilder fra iPhoto, Aperture, Finder eller skrivebordet til skrivebordsikonet. Dropbook-vinduet åpner seg, og du kan legge til en kommentar før du sender bildet eller bildene til Facebook. Du kan velge om du vil laste bildene opp til et nytt eller et eksisterende album. Fra menylinje-ikonet kan du velge "Capture from cam" for å laste opp et bilde fra webkameraet ditt.

For å laste opp en link, drar du url-en fra nettleseren (marker teksten til du får et grønt plussikon) til DropBook-ikonet. I vinduet som spretter opp, vil du se linken nederst og du kan også legge til en kommentar om du ønsker det. Trykk på "Post" når du er ferdig. Den samme fremgangsmåten bruker du for øvrig med vanlig tekst.

Hvis du føler at du er nødt å dele godlåter fra iTunes med Facebook-vennene dine, kan du klikke på menylinje-ikonet, velge iTunes > Post Current Track eller Post Current Album.

«Keep it simple»

DropBook har ikke spesielt mange funksjoner, men det den kan gjør den til gjengjeld svært bra. Jeg er ingen stor fan av programmer som tar opp plass på skrivebordet, men heldigvis er ikonet gjennomsiktig og gjør egentlig svært lite ut av seg.

Hvorvidt vi trenger enda et program for å legge ut enda mer (unyttig) informasjon på Facebook, er en annen sak.

Via MacDaddyNews.